Волинські силовики допомогли засудити терориста «ДНР»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинські силовики допомогли засудити терориста «ДНР»
image
Оля Коновалова / 09.12.2021 / 0 Коментарів

Прокурори Волинської обласної прокуратури та Пологівської окружної прокуратури Запорізької області підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про участь 30-річного громадянина України у незаконних збройних формуваннях терористичної організації «ДНР» та сприяння її діяльності (ч. 1 ст. 258-3 КК України). 

Довідково:

Стаття 258-3. Створення терористичної групи чи терористичної організації
1. Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації - 
караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної прокуратури.

Вироком Токмацького районного суду Запорізької області його засуджено до 9 років позбавлення волі.

У суді прокурори довели, що молодик із березня 2015 по 2018 рік у складі так званої «1 окремої Слов'янської мотострілкової бригади 1 армійського корпусу ДНР» брав участь у боях у Старобешівському та Бойківському районах Донецької області, а також у бойових діях в районі Донецького аеропорту проти Збройних сил України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ у Волинській області під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *