Волинські вибухотехніки розповіли, як розміновують Чернігівщину. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинські вибухотехніки розповіли, як розміновують Чернігівщину. ВІДЕО
image
Оля Коновалова / 15.06.2022 / 0 Коментарів

Днями повернулась група волинських саперів, які впродовж кількох місяців розміновували Чернігівщину, де велися активні бойові дії.

Усього обстежили понад 70 гектарів території, – повідомляє Суспільне.

Начальник групи піротехнічних робіт ГУ ДСНС Волині Віталій Галаша розповів, що за період відрядження його група виявила та знешкодила понад 1 600 вибухонебезпечних предметів.

"Це починаючи від банальних набоїв і закінчуючи ракетами", – говорить фахівець.

Серед знайдених боєприпасів 10 % були придатні для подальшого використання, тож їх одразу передали українським військовим, – розповів Віталій Галаша. Говорить: основним завданням піротехніків було обстеження домогосподарств, доріг, систем комунікацій, потому – обстежували поля, адміністративні будівлі.

"Знаходили найбільше – це артилерія і мінометні міни. Також гранати, боєприпаси до стрілецької зброї, ручні гранати і все що до артилерії. Менше було боєприпасів до зенітно-ракетних комплексів. Дуже багато підірваних автомобілів з боєкомплектами, які порозліталися. Масштаб і кількість боєприпасів вражає", – зазначив піротехнік.

За день обстежували 15-20 домогосподарств, – каже начальник групи піротехнічних робіт. Додає: траплялися випадки, коли російські військові спеціально мінували домівки місцевих жителів.

"Лишали в шафках серед посуду, це такі як сервізи старенькі. Бувало, що просто на дверцятах чіпляли. Ти дверцята відчиняєш, воно випадає – детонує. Чув від колег з Києва, що залишали в іграшках. Ну, в мене такого Слава Богу не було", – каже сапер.

Вибухотехнік зазначив: один день бойових дій – це місяць роботи із розмінування.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *