Волинській льотчик-парашутист допоміг знищити понад сотню ворожої техніки

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинській льотчик-парашутист допоміг знищити понад сотню ворожої техніки
image
Назар Тарадюк / 10.11.2022 / 0 Коментарів

Головний сержант Анатолій має позивний "Афганець". В минулому – льотчик-парашутист з перших днів повномасштабної війни став корегувальником українських артилеристів. Нині ж чоловік служить у волинській теробороні та охороняє кордон із Білоруссю.

Історію бійця розповіли на сторінці 100-ї бригади територіальної оборони.

Анатолій – народився та виріс на Волині. У 1986-1989 роках проходив строкову службу в Афганістані. Тому нині й має позивний "Афганець". 18 років він працював льотчиком-інструктором-парашутистом. Здійснив 1898 стрибків з парашутом.

Жив та працював чоловік у місті Бородянка на Київщині. Каже: вранці 27 лютого, дізнавшись про наближення ворожої колони із 362 одиниць техніки, зателефонував у СБУ і зголосився бути корегувальником артилерійського вогню.

"Спочатку мав пункт спостереження на горищі, потім облаштував "льожку" в лісі. Був запеленгований ворогом і накритий вогнем, перебрався на іншу "льожку", – пригадує боєць. За його наводкою протягом 27-28 лютого було знищено 117 одиниць ворожої техніки. За це чоловік отримав відзнаку "За честь і славу".

На початку березня Анатолію довелося тікати з Київщини, бо окупанти напали на його слід.

Повернувшись на Волинь, у село до матері, Анатолій мобілізувався до Волинської бригади тероборони. Вдома на нього чекають шестеро дітей, четверо з яких – неповнолітні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *