Волинський розвідник зупинив атаку на Житомир. ФОТО

image
Оля Коновалова / 16.08.2022 / 0 Коментарів

Військовий розвідник із Волині Ігор Скучинський – справжній Герой. Нашому захиснику на початку повномасштабного вторгнення вдалося зупинити атаку на Житомир.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у фейсбуці.

35-річного Ігоря Скучинського добре знають у спортивних колах України. Він – майстер спорту з гирьового спорту, учасник різних змагань, п’ятикратний чемпіон Волинської області. Тричі ставав чемпіоном України. Має цілу гору нагород та дипломів. Цікаво, що любов до цього виду спорту почалася з книжки про Леоніда Жаботинського – відомого українського важкоатлета, який здобув чимало титулів, зокрема, чотириразового чемпіона світу.

З 2017 року Ігор боронить Україну. І не з телевізійних новин знає про ситуацію на фронті. Там інший світ, і часто твоє життя залежить не від зброї, якою маєш захищатися, а від молитви матері та вірного побратима. Саме він витягнув з поля бою важко пораненого Ігоря, а далі за його молоде життя боролися лікарі. І хоч тоді хлопець втратив ногу, проте не втратив сили духу, віри в себе. Попереду ще тривала реабілітація, та головне, що він лишився живим. Може обійняти своїх рідних та маленьку донечку Єву.

24 лютого Ігоря Скучинського застало на Київщині. Захищав різні населені пункти нашої країни. Керівництво неодноразово відзначало не лишень його досвідченість, а й аналітичне мислення, інтуїцію. Ні для кого не секрет, що розвідники найперше мають оцінити ситуацію, тож від них залежить успіх бою. Ігор неодноразово опинявся у складних обставинах, але завдяки своїй миттєвій реакції, швидкому аналізу рятував не лишень себе, а й підлеглих. За мужність та відвагу старший лейтенант Ігор Скучинський нагороджений двома орденами – “За мужність” ІІІ ступеня та Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

У тілі Ігоря й досі 11 осколків, болем озивається кожен рух, та голос у нього оптимістичний, адже спортсмени так просто не здаються. Тож тримаємо за нього кулаки і віримо, що незабаром він повернеться додому.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *