Волинського суддю-хабарника оштрафували… всього на 25 тисяч гривень

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинського суддю-хабарника оштрафували… всього на 25 тисяч гривень
image
/ 10.06.2021 / 0 Коментарів

Суддю Ковельського міськрайонного суду у відставці, який отримав 3800 грн хабаря – оштрафували.

Сьогодні, 10 червня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила обвинувальний вирок та визнала винуватим суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області (у відставці) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України, за фактом одержання неправомірної вигоди у розмірі 3800 грн. за здійснення впливу на іншого суддю.

Суд призначив обвинуваченому покарання у межах, встановлених санкцією ч. 2 ст. 369-2 КК України (в редакції, що діяла на момент вчинення злочину), у виді максимального штрафу в розмірі 1 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 грн. Його також позбавили права обіймати посаду судді строком на 3 роки.

Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *