Волинянина Максима Сімдянова посмертно нагородили орденом

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинянина Максима Сімдянова посмертно нагородили орденом
image
Назар Тарадюк / 14.01.2023 / 0 Коментарів

Президент України Володимир Зеленський «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» відзначив державними нагородами посмертно 49 українських захисників. Серед нагороджених орденом «За мужність» ІІІ ступеня загиблий уродженець Рожищенської громади - старший солдат Максим Артурович Сімдянов з села Козин Рожищенськоїх громади.

Відповідний указ від 9 січня 2023 року опублікований на сайті глави держави, – повідомили у Рожищенській міськраді.

Навідник механізованого батальйону, старший солдат Максим Сімдянов загинув на Херсонщині, поблизу населеного пункту Олександрівка 19 серпня 2022 року. 20 серпня Герой мав привезти дівчину у рідне село, аби познайомити з мамою.

Того страшного дня мама Катерина Олексіївна втратила єдиного сина, котрий з дитячих літ був їй опорою та підтримкою.

Працьовитий, відповідальний, товариський, життєрадісний - таким він залишився у пам'яті своїх однокласників, друзів та односельців.

Хоч після закінчення школи разом з мамою покинув Козин, але тут всі вважали хлопця своїм, бо не втрачав зв'язку з багаточисельною родиною, з шкільними товаришами.

Самостійний з дитячих літ, він завжди мав власну думку, позицію. У 19 літ вирішив стати контрактником ЗСУ і ніхто не міг вплинути на його виважене чоловіче рішення.

Максим Сімдянов був учасником АТО, мав досвід участі у миротворчих місіях, зокрема у Конго. Тож коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії в Україну, досвідчений воїн сам вирушив у військкомат.

Мужньо та самовіддано боровся Максим Сімдянов з російськими окупантами, у своєму останньому бою знищив сім ворогів, але й сам втратив життя. Місце останнього спочинку знайшов 25-річний Герой на малій батьківщині - у селі Козин.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *