Волиняни за два місяці сплатили 100 млн грн військового збору

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волиняни за два місяці сплатили 100 млн грн військового збору
image
Назар Тарадюк / 11.03.2024 / 0 Коментарів

Волиняни за підсумками січня-лютого 2024 року сплатили 111,4 млн грн військового збору.

Кожен волинянин, отримуючи легальну зарплату чи декларуючи доходи, інвестує в оборону, захист та незалежність країни, тобто у безпеку свого народу, близьких та рідних, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Громадянам, які торік отримали доходи, але не сплатили податки, рекомендують подати до 1 травня 2024 року Річну податкову декларацію по майновий стан і доходи, згодом –  сплатити ПДФО і військовий збір.

«Звертаємо увагу, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачає Конституція України. Зокрема, стаття 67 Основного Закону нашої держави зобов’язує кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Відповідно до вказаної законодавчої норми «Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом», - йдеться у повідомленні.

Нагадують, що згідно вимог Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають:

  • доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;
  • доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);
  • спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;
  • доходи від продажу інвестиційних активів;
  • іноземні доходи.

Консультаційну допомогу з питань заповнення і подання декларацій нададуть у Центрах обслуговування платників. Із графіком роботи Центрів обслуговування платників можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області в банері «Центри обслуговування платників».

"Саме активна громадянська позиція та відповідальність декларантів сприятимуть фінансовій стабільності країни та належному фінансуванню оборонних заходів", - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.                             

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *