Волинянин отримав 3 роки за ухилення від призову

image
Назар Тарадюк / 08.08.2024 / 0 Коментарів

Волинянин отримав 3 роки позбавлення волі через ухилення від призову на військову службу.

Про це відомо з вироку Ратнівського районного суду.

Уродженця с. Якушів за результатами медичного огляду визнали 23 серпня 2023 року Ратнівською територіальною позаштатною військово-лікарською комісією придатним до військової служби без обмежень.

30 серпня 2023 року чоловік отримав повістку. Але  31 серпня він не з’явився без поважних причин у пункт збору перед відправленням у команді до військової частини.

Обвинувачений винуватість у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю.

Достеменної причини неявки не назвав, зазначив, що, можливо, запізнився на автобус чи боявся служби в ЗСУ. Указав, що раніше його призивали до лав ЗСУ, однак у військову частину він скерований не був, з яких причин йому невідомо. Зазначив, що хворіє гепатитом з початку 2000-х років, лікування не проходить через відсутність коштів. Із рішенням ВЛК про придатність до військової служби погодився, його не оскаржував. У скоєному розкаявся, просив суворо не карати.

У вироку додають, що згідно із довідкою Ратнівської ВЛК від 29.08.2023 обвинуваченого визнали придатним до військової служби на підставі ст. 54-2 графи ІІ Розкладу хвороб з діагнозом «хронічний персистуючий гепатит у стадії ремісії».

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на 3 роки.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *