Волинянин вбив пасинка: що відомо

image
Назар Тарадюк / 08.01.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку судили уродженця села Озерце за вбивство пасинка.

Про це відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

Варто зауважити, що обвинувачений – вдівець, на утриманні якого перебуває двоє дітей: 2008 та 2012 років народження.

13 вересня 2023 року близько 18:25 обвинувачений під час сварки з пасинком у літній кухні схопив ніж і наніс 5 ударів в різні ділянки тіла хлопця.

У пасинка виявили колото-різані рани спини, живота; різану рану лівого ліктьового суглобу; колото-різану рану живота в ділянці епігастрію, що проникає в черевну порожнину, ушкоджуючи хрящову частину реберної дуги та м`яз діафрагми; а також ушкодив висхідний відділ брижі ободової кишки та судинно-нервовий пучок правої нирки.

Причиною смерті хлопця стала колото-різана рана живота з ушкодженням судин правої нирки, яка ускладнилася масивною крововтратою.

Обвинувачений свою вину визнав частково. Він зазначив, що хотів захистити своє життя та життя сина, оскільки відчував таку загрозу з боку потерпілого. За словами чоловіка, пасинок систематично знущався над ним та сином, чіплявся до них та був агресивним.

У той день неповнолітній син обвинуваченого прийшов додому та пішов їсти в літню кухню, в якій знаходився потерпілий, що перебував в стані алкогольного сп`яніння. Через кілька хвилин він, обвинувачений, почув крик з літньої кухні та одразу туди побіг, переживаючи за сина.

Він повідомив, що побачив, як потерпілий кричить до його сина нецензурною лайкою та намагався вдарити. Обвинувачений зробив йому зауваження, однак той не реагував, а взяв кухонного ножа, підніс до обличчя пасинка та сказав, що засуне йому в голову.

Після цього між обвинуваченим та потерпілим почалась бійка. Потерпілий бив його, обвинувачений падав та підіймався, а далі взяв з підлоги кухонного ножа (що випав з рук потерпілого, коли той падав) та наніс пасинку тілесні ушкодження, кількість яких пригадати не може.

Чоловік зазначив, що не зрозумів, що вбив людину, усвідомив усе , коли сидів в патрульному автомобілі. Умислу на вбивство не мав, а захищав себе та сина.

Двоюрідна сестра обвинуваченого розповіла суду, що померлий був пасинком її брата. Між ними склалися негативні відносини, оскільки хлопець систематично знущався над обвинуваченим, його молодшим братом, своєю матір`ю, доки вона була жива, неодноразово їх бив, про що подавали заяви до правоохоронних органів. Окрім того, відбував покарання у місцях позбавлення волі. В день події до неї на подвір`я прибіг молодший син обвинуваченого та повідомив, що брат напився та знову свариться із батьком, вони б`ються. Вони одразу рушили до будинку.

Допитаний неповнолітній свідок за участю законного представника, педагога та психолога, повідомив суду, що проживав із батьком, братом, молодшою сестрою, мати померла кілька років тому, а старша сестра проживала у Луцьку.

Брат часто ображав його, зловживав алкоголем, деколи міг бити усіх членів сім`ї. В день події він, свідок, зайшов на кухню, щоб зробити собі поїсти та побачив брата в стані алкогольного сп`яніння. Брат почав словесно чіплятись до нього, на крики прийшов зайшов батько. Потерпілий хотів вдарити його, свідка, погрожуючи ножем, але ОСОБА_10 відштовхнув його у стінку, так, що впали кухонні стільці. Почувши конфлікт, до кухні зайшов батько та почав його захищати перед братом, вони голосно кричали і він злякався та побіг до своєї тітки, яка живе неподалік.

Коли вони повернулись із тіткою, то він побачили тіло брала при вході у літню кухню, який був у крові. Він злякався та втік до будинку. При цьому дитина зазначила, що напередодні він вже лежав у лікарні зі струсом мозку, оскільки брат його побив.

Потерпіла ж у заяві зазначила, що немає претензій до обвинуваченого з урахуванням складної ситуації у сімейних відносинах між обвинуваченим та потерпілим, а також постійними протиправними діями зі сторони потерпілого та агресивного відношення, характеристикою за місцем проживання потерпілого, згідно якої останній характеризується негативно, як особа яка зловживає алкогольними напоями та вчиняє домашнє насильство. Окрім того, із вимоги про судимість потерпілого вбачається, що такий неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, відбував покарання у місцях позбавлення волі.

Отож, суд визнав чоловіка винним у вбивстві пасинка та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років. Також з чоловіка в дохід держави стягнули 20 795 грн процесуальних витрат.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *