Волинянин жорстоко зґвалтував неповнолітню: отримав 11 років в'язниці

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинянин жорстоко зґвалтував неповнолітню: отримав 11 років в'язниці
image
Назар Тарадюк / 20.07.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку судили волинянина, який ще у 2016 році зґвалтував неповнолітню дівчину.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд встановив, що 19 червня 2016 року обвинувачений був п’яним поблизу Будинку Культури с. Пнівне Камінь-Каширського району. Погрожуючи ножем, він примусив неповнолітню сісти в автомобіль «Опель Віваро», вивіз її в лісовий масив, що поблизу с. Волиця та двічі зґвалтував.

Свою вину він визнав частково. Пояснив, що в ніч з 18 на 19 червня 2016 року він з друзями поїхали на дискотеку в с. Пнівне, однак сам не танцював, а стояв на вулиці і чекав поки його друзі відпочинуть. Біля клубу побачив неповнолітню, яка лаялася на російській мові, як потім з`ясувалось вона переселенка, і намагався її «втихомирити». Він наніс їй орієнтовно два удари в обличчя, після чого вона впала і «заспокоїлась», в дівчини пішла кров носом. В якості компенсації за удар волинянин дав дівчині 500 грн.

Чоловік стверджує, що опісля він з друзями поїхав у смт. Любешів випити каву, а потім з подругою поїхали до нього додому, де були до ранку.

Також, за словами обвинуваченого, вдома був ОСОБА_12, який в подальшому й відвіз дівчину на автостанцію, оскільки вранці мали бути заручини. У зв’язку з цим він поїхав в магазин купити подарунок, а коли повернувся додому, то вже були працівники поліції, які й затримали його і поїхали у відділ поліції.

Разом з тим, волинянин стверджує, що працівники поліції, які його затримували перебували в стані алкогольного сп`яніння, а ніж, який вилучили правоохоронці, теж не належить йому. На його думку, цей ніж «підкинули» поліцейські.

За словами обвинуваченого, працівники поліції запропонували йому, закрити справу, якщо той віддасть їм автомобіль марки «Опель Віваро» та 10 000 доларів США, а в разі відмови, як зазначає волинянин, цю справу доведуть до кінця і його посадять в тюрму. А також сказали написати письмову заяву про явку з повинною, яку він написав і його відпустили працівники поліції для того, щоб знайти гроші. Враховуючи, що такої суми в обвинуваченого не було, він почав переховуватись, однак з часом його знову затримали і взяли під варту.

Обвинувачений зазначив, що свою вину визнає частково, оскільки визнає лише те, що наніс тілесне ушкодження, все решта, за його словами, не відповідає дійсності.

Окрім того, чоловік вважає докази сфабрикованими, бо працівникам поліції відомо, що його мама має бізнес і гроші. Та додав, що тієї ночі не був п’яним, адже тривалий час взагалі не вживає алкогольні напої. 

Потерпіла ж розповіла, що приїхала в сусіднє село в клуб. Її покликав знайомий покататися на мотоциклі й та погодилася. Опісля вирішила повертатися додому. Дорогою додому вона зателефонувала до знайомого, щоб той її забрав і відвіз додому мотоциклом. Рухаючись йому на зустріч, вона зустріла обвинуваченого, який запитав котра година і вона йому відповіла, що близько 03:00 год. Раніше вона з цим чоловіком не була знайома. В подальшому потерпіла продовжила йти дорогою додому, однак волинянин запропонував підвезти її, на що та відмовилася. Пройшовши кілька кроків вона зрозуміла, що він йде за нею, а коли вона зупинилась, чоловік підставив їй великий мисливський ніж до горла, при цьому наголосив, щоб вона не рухалась, не кричала, оскільки буде погано і наказав сісти в його бус, який стояв на протилежній стороні дороги. Коли дівчина сіла в бус на заднє сидіння, чоловік теж сів з нею на заднє сидіння, закрив двері машини.

Він почав розпитувати про хлопця, який образив його сестру і тому він його шукає, а також якусь дівчину. На думку потерпілої, обвинувачений намагався «заплутати» її, після чого остання дуже злякалась і сиділа тихо. Далі чоловік сказав, що він відвезе потерпілу в одне місце, якщо вона впізнає того хлопця, тоді він відпустить її, на що остання погодилась, оскільки переживала за своє життя. На вимогу чоловіка дівчина віддала свій телефон, після чого обвинувачений з ножем та телефоном переліз на місце водія і вони поїхали в напрямку с. Волиця.

Там чоловік повернув в лісовий масив та зупинився, після чого дівчина зрозуміла, що ніякого хлопця там не має і не буде.

Чоловік знову переліз до потерпілої на заднє сидіння і наказав їй зняти куртку, на що остання відмовилась. Він наніс кілька ударів кулаком в обличчя ,від чого в потерпілої потемніло в очах, з носа пішла кров. Він відкрив двері автомобіля та наказав потерпілій вийти на вулицю. Він тримав ножа в руці та почав різати одяг, що був на потерпілій, а саме її штани з низу до верху, потім витягнув пояс з штанів, також порізав футболку та спідню білизну.

Обвинувачений взяв ремінь з штанів потерпілої, обв`язав її шию та сильно стискав ремінь, при цьому потерпіла благала відпустити її, що вона нікому про цей випадок не розповість і сама піде додому. Але чоловік зґвалтував її. Він наказав дівчині сісти в автомобіль, де ще раз зґвалтував. На вулиці залишились штани, футболка та нижня білизна потерпілої.

Опісля він відвіз зґвалтовану дівчину додому та дав 500 грн за пошкоджений одяг, віддав мобільний телефон та запитав номер дівчини. Потерпіла вийшла з машини та запам`ятала реєстраційний номер автомобіля.

Коли потерпіла прийшла до себе додому, пішла в кімнату до матері, яка спала, однак остання прокинулась і побачила, у якому виді її дочка, все зрозуміла і нічого не розпитувала в ту ніч. Дівчина одягнула інший одяг та лягла спати, а на наступний день, коли прокинулась, на кухні вже був слідчий поліції. Разом з тим, вона лише вранці побачила коли пішла вмиватися, що її обличчя було в крові та в тілесних ушкодженнях як обличчя, так і шия, руки і ноги. В подальшому потерпіла розповіла працівникам поліції про те, що з нею сталось. На момент вчинення злочину, їй було 15 років, закінчувала 10-й клас школи. Алкогольні напої в ту ніч потерпіла не вживала, а прибула в клуб близько 22:00 год. Крім того, потерпіла зазначила, що вона до зґвалтування не жила статевим життям.

За висновком експерта у неповнолітньої виявили тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, перелому кісток носа, синців в ділянці обличчя з крововиливами слизової оболонки верхньої та нижньої губ, підшкірних крововиливів в ділянці шиї та лівого променево-зап’ястного суглобу, а також виявлено порушення цілісності дівочої пліви у вигляді розривів, порушення цілісності задньої спайки у вигляді тріщини, давністю до 1 доби на момент обстеження.

На місці вчинення кримінального правопорушення виявили та вилучили предмети та речі, які мають силу речових доказів.

Отож, суд визнав чоловіка винним, його позбавили волі на 11 років. Також з чоловіка стягнули 500 000 грн за моральну шкоду потерпілій.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *