Волинська митниця поповнила держбюджет на 2,84 млрд грн

image
Назар Тарадюк / 06.09.2023 / 0 Коментарів

Волинська митниця в серпні цього року поповнила державну скарбницю на 2,84 млрд грн.

Доведений індикативний показник виконали на 104 відсотки, перевиконання становить 116,7 млн грн, - про це інформують у відомстві.

Порівняно з липнем 2023 року обсяги оподаткованого імпорту за вагою збільшилися на 17 відсотків, а його вартості у доларовому еквіваленті - на 4 відсотки. Як і раніше, основними бюджетоформуючими товарами у серпні були транспортні засоби, мінеральні добрива та сільськогосподарська техніка.

З метою забезпечення максимальних надходжень митних платежів до бюджету здійснювались заходи, спрямовані на посилений контроль за повнотою оподаткування та достовірністю декларування відомостей про товари, правильністю визначення митної вартості та класифікації товарів, застосуванням пільг та преференцій. Митниця постійно проводить моніторинг оформлень у випадках ненадання експортних чи транзитних декларацій або незаявлення країни походження товару для запобігання забороненої торгівлі з країною-агресором. Як відомо, левова частина доходів Державного бюджету України нині спрямовується на фінансування потреб ЗСУ.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *