Попри протести в Польщі Волинська митниця майже виконала план доходів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Попри протести в Польщі Волинська митниця майже виконала план доходів
image
Назар Тарадюк / 06.03.2024 / 0 Коментарів

У лютому цього року Волинська митниця допомогла державному бюджету збільшитися на 2,44 мільярда гривень.

Про це інформують на сторінці Волинської митниці.

"Попри зусилля польських блокаторів звести нанівець автотранзитний потенціал Волині, регіональний бізнес слугує взірцем економічної стійкості та логістичної гнучкості. Про це свідчить аналіз виконання Волинською митницею індикативних показників доходів державного бюджету у лютому 2024 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що із прогнозованих 2,71 млрд гривень - суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності сплатили в лютому 2,44 млрд гривень або 90%.

Додають, що основним фактором роботи у звітному періоді було блокування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, розпочате з 9 лютого.

Як йдеться у публікації, за дві декади вантажопотік значно скоротився. Середньоденні надходження митних платежів з першого до останнього банківського дня місяця знизилися на 34 відсотки: з 153 млн грн до 102 млн грн. Однак у цілому, порівняно з січнем 2024 року, сума акумульованих та перерахованих митницею до держбюджету платежів зменшилися лише на 70 млн грн або на 3 відсотки.

"Дякуємо українським перевізникам, суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності та декларантам за витривалість, винахідливість та співпрацю у наповненні української скарбниці!" - додають у митниці.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *