Волинські правоохоронці за рік зафіксували понад 250 воєнних злочинів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинські правоохоронці за рік зафіксували понад 250 воєнних злочинів
image
Назар Тарадюк / 07.02.2024 / 0 Коментарів

На Волині впродовж 2023 року до суду скерували 10 кримінальних проваджень про державну зраду.

Про це стало відомо під час розширеної оперативної наради, на якій обговорили підсумки роботи органів прокуратури у 2023 році, - інформують у прокуратурі регіону.

Також впродовж минулого року правоохоронці області облікували понад 250 воєнних злочинів.

В області знешкодили діяльність 14 організованих злочинних груп та однієї злочинної організації (серед них дві – у сфері економіки, дві – щодо організації незаконного переправляння військовозобов’язаних осіб за кордон). До суду скерували 17 обвинувальних актів щодо ОЗГ (серед них 6 – у сфері економіки).

Суттєво активізували боротьбу з протиправним переправлянням військовозобов’язаних через кордон. Волинські правоохоронці у 2023 році скерували до суду 26 обвинувальних актів у провадженнях про організацію незаконного переправляння осіб за кордон та 109 обвинувальних актів щодо використання громадянами підроблених документів при спробах виїзду за кордон (Для порівняння - у 2022 році - 16 обвинувальних актів відносно 22 осіб).

Скерували до суду і 174 обвинувальних акти у провадженнях про  ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *