«Я лягаю спати і біля мене лежить карабін», - Підгайцівський сільський голова. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Я лягаю спати і біля мене лежить карабін», - Підгайцівський сільський голова. ФОТО
image
Оля Коновалова / 30.09.2021 / 0 Коментарів

Днями у Підгайцівського сільського голови Юрія Семенюка згорів автомобіль, який був зареєстрований на його доньку. З цього приводу голова Підгайцівської громади скликав пресконференцію для журналістів.

Очільник Підгайцівської об’єднаної тергромади пов’язує цей інцидент зі свою політичною діяльністю. Про вибори, підпал техніки та діяльність сільської ради – у цитатнику Юрія Семенюка від Інсайдер Медіа.

«Останні вибори я виграв з результатом - 56%. Коли стало зрозуміло, що я виграю – до мене підійшли та запропонували співпрацю. Обіцяли, що будуть виділяти кошти для громади, допомагати. Але за умови – «керувати будемо ми п’ятеро». Тобто четверо з партії і я п’ятий. І я зрозумів, що я буду підписувати платіжки, а потім ходити до слідчого, а вони будуть «обжимати» бізнес».

«Це вже моя остання каденція, бо за віком я вже пенсіонер. Але я хотів би цю каденцію допрацювати весь термін».

«Я не хотів з ними йти однією дорогою, бо ця дорога – в нікуди».

«У нас найбільший комунальний автопарк комунального підприємства. Ми зробили виставку, а через трохи нам цю техніку побили. Позаливали в баки не просто воду, а солену воду для того,  щоб знищити паливну апаратуру. В деяких автомобілях порізали скати».

«Збитки були, був ремонт дороговартісний».

«Поставили камери, взяли охоронців і після того був ще один випадок. Приїхали двоє чоловіків на велосипедах – один відволікає охоронця, а інший з другого боку розбирає сітку. Вони не знали, що за камерами сидів оператор, який їх побачив і прогнав. До справи беруться конкретно. Максимально хотіли вивести техніку з ладу».

«Коли була сформована команда у сільраді, коли побачили, що не вдасться грабувати сільську раду, підключили журналістів. Чотири каденції ми з депутатами працювали однією командою. Я кілька разів пробував миритись з опонентами, але нічого з того не виходило. Тільки бруд ллють на сільську раду».

«Треба отримувати дозвіл на початок будівництва. Зараз незрозуміло чому, сільрада дозволів отримати не може. Штраф за початок робіт без дозволу – 600 000 гривень. А люди питають, чого нічого не робиться?»

«Головна мета – поміняти сільського голову і депутатів, і взяти владу».

«Якщо брати по моїй сім’ї, то у 2019 році спалили техніку – ніхто нічого не знайшов. Потім був напад на мою сім’ю, дивом залишився живий. Так само – поліція нічого не знайшла і досі. Вкрали в мене документи. В доньки, яка живе окремо обікрали хату – ніхто нікого не знайшов. Після останнього випадку я вже не вірю, що хтось щось шукає»

Всі проблеми почались після тих виборів. Мене донька вчора питає – чи я йду з посади, бо їй сказали, що Семенюк пробуде тільки жовтень. Видно мені підпалом цієї машини сказали, що я маю піти».

«Проти мене має бути провокація, щось мають занести в кабінет. «Торпеду» з грошима. Ми вже поставили реєстратора. В жовтні чекаємо. В Ярославичах був випадок - заходить жінка, кидає пакет і втікає. І все, нічого не докажеш».

«Я хочу заявити, що я коштів не беру, наркотиків не вживаю і не розповсюджую, зброя вся зареєстрована. В мене стоїть прослушка в трьох місцях – дві в кабінеті, а одна в секретаря».

«Мені вночі подзвонив сусід. Я спав, я нічого не чув. Машина була на сигналізації, але я звернув увагу, що брелок до машини не діяв. Машина нова, застрахована. Сім’я попала на кошти… Спочатку жінка вибігла, потім я… дитина вибігла. Почали рватись баки, в мене в даху видно, як застрягли осколки. Це добре, що я відігнав автомобіль з бензиновим баком. То страшні люди!».

«Я лягаю спати і біля мене лежить карабін. Я думав, після того, як мою сім’ю пограбували, то більше не прийдуть. Якщо за місяць не знайдуть, то я поїду в Київ. Я вдягну всі свої ордена і медалі і поїду буду робити пікет. Це бандити. 90-ті роки вернулися».

«Ще одне питання в нас було по садочку. Пропало 6 мільйонів, бо не встигли освоїти – коли треба було робити, то будівельники пили по 100 грам. Більше мільйона гривень збитки бюджету громади». В підвал тече, зробили як не будь…. Перший дощ і 2 см води в підвалі».

«Утеплюють хату і деякі камери не працюють. Вони зайшли від сусіда, поставили дві дощечки і перелізли. 25 хвилин блимала аварійка і аж тільки тоді почало горіти. Знайшли ганчірку і цигарки. так що встановити ДНК злочинців – на раз-два можна».

«В мене не було проблем до УКРОПа».

«На перших виборах я взяв 70%. Якщо раніше дороги ніякої не було, то зараз люди жаліються чого так мало зробили».

«Колишнього голову судили за масову роздачу землі, то де їй зараз взятися? В с. Романів до об’єднання виділяли землі по 3 ділянки в одну хату. Так само і в Хорлупах. Зараз ми в с. Романів розробляємо генеральний план і землю, яка буде роздамо  в першу чергу атовцям. Бізнесмени, які будуються, купляють землю прямо в людей. Ця каденція не виділила жодної сотки землі».

«Жінка питає, «нащо воно тобі» і я вже так само думаю. Але в мене є команда, з якою я працюю. Є «Аграрна партія», «Європейська солідарність», «Слуга народу» – ці люди набрали багато голосів, то чому через пару «проходімців» люди мають йти».

Повну версію пресконференції можна переглянути на нашій Facebook-сторінці за посиланням.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *