Як діяти під час штурму міста

image
Оля Коновалова / 20.03.2022 / 0 Коментарів

У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони оприлюднили пам’ятку, як цивільним громадянам діяти під час штурму міста.

Про це Центр повідомляє у Телеграмі.

"Заклейте вікна скотчем. Клеїти слід всю поверхню вікна! Стрічка у стрічку, а не хрест-навхрест. Не підходьте навіть до заклеєних вікон", - ідеться у повідомленні.

Телефон потрібно завжди тримати зарядженим, адже в будь-який момент може вимкнутись світло. У нічний час потрібно використовувати світломаскування.

"Якщо вмикаєте світло вночі, робіть так, щоб його не було видно з вулиці. Не позначайте ворогові своє місце перебування", - закликали у ЦПД.

Під час обстрілу потрібно залишатись на місці. "Не треба намагатися втекти з місця обстрілу, так ви наражаєте себе на ще більшу небезпеку. Вибігати на вулицю при обстрілі небезпечно", - наголосили в Центрі.

Раніше, ЦПД нагадав про небезпеку протитанкових, протипіхотних мін, а також мін-пасток з розтяжками, що залишають ворожі війська.

У Центрі закликали бути особливо обережними при пересуванні містами, в яких точилися вуличні бої, зокрема під час прогулянок лісами та парками.

"Також уже зафіксовано випадки мінування тіл загиблих людей", - зауважили у Центрі і додали, що ворог підступний і не цурається будь-яких способів завдати шкоди цивільним.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram  

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *