Як у луцькому зоопарку поставили на ноги лосеня Лапку

image
Назар Тарадюк / 14.02.2023 / 0 Коментарів

У луцькому зоопарку виходили та поставили на ноги лосеня Лапку, яке волею фатуму залишилося без мами і могло загинути у дикій природі.

Воно уже десятий місяць мешкає у цьому зоопарку, - інформують на сторінці КП «Луцький зоопарк».

"Безсиле немічне маля знайшли 3 травня на Ковельській трасі. Побачив його обабіч дороги водій-далекобійник. Тваринка лежала розпластана у траві і хоча й робила спроби зіп’ястися на ноги, однак вони були невдалі. Його мами ніде поруч не спостерігалося.

Проте, розуміючи важливість природніх родинних зв’язків, лосеня не одразу забрали до нас. Прочекали, здалека спостерігаючи, добрих пів дня – сподівалися, що самка все ж прийде та знайде свою малечу. Однак дива не трапилося. А самотужки дитинча на ноги тоді так і не звелося – не мало сили, - йдеться в дописі.

Зазначають, що до директорки зоопарку Людмили Денисенко звернулися ковельські зооволонтери з проханням прийняти лосеня. Вони ж і зорганізували доставку тварини до нас.

Наголошують, що маля прибуло дійсно дуже знесилене.

"У нього на той час ще навіть не відпала пуповина, що дозволяло стверджувати – лосеняті 3-5 днів від народження. Й колектив підприємства почав виходжувати тваринку.

На початках вона дуже погано їла. Перші рази їй вдавалося насмоктати лише по 50 мл молока. Але, маючи досвід догляду на новонародженими від тигрів до білочок, працівниці зоопарку фахово взялися за справу.

Найперше – зорганізували цілодобове, з інтервалами у 2-3 години, годування. А ще одразу обробили тіло препаратами від кліщів, бо, повірте, на тварині майже не було живого місця… І рахували кожен день та кожен хоч невеликий успіх, який би свідчив – справа йде до одужання", - додають працівники зоопарку.

Зауважують, що зараз лосеняті вже 10-й місяць. Воно гуляє, їсть, п’є і навіть іноді показує характер. «Але хороша така дівчинка, добра», – кажуть працівники. Лапка вже на вигулі у відкритому вольєрі.

"Ми знаємо точно: дала шанс на життя лосеня любов усіх тих, хто долучився до її порятунку. Вона підтримувала нас упродовж цих важких місяців догляду та чергувань біля маляти. Вона давала Лапці сил не здаватися й одужувати.

Проте наголошуємо – її боротьба за життя була тривалою та нелегкою. Ми навіть боялися раніш повідомляти про неї, щоб не зурочити. Бо малеча не раз навіть під час проживання у нас була у критичному стані.

Тож не знищіть її зусиль та праці нашого колективу своїми годуваннями, дорогі відвідувачі. У лосеняти – свій раціон. До нього не входять ні солодощі, ні хлібо-булочні вироби, ні взагалі будь-що, що ви приносите на нашу територію. Запорука того, що відвідини зоопарку даруватимуть вам радість – то найперше неухильне виконання вимог адміністрації щодо перебування на території. Ми ж працюємо (для відвідувачів – з 10.00 до 17.00) задля комфорту та безпеки і гостей, і підопічних. Будьте з нами у команді своєю поведінкою.

П.С. Це - переважно літні фото Лапки. Приходьте на гостину, знімкуйте тваринку та діліться на нашій сторінці її світлинами, що покажуть, як малеча змінилася за цей час", - додають в зоопарку.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *