ЄС посилив санкції проти білорусі: чого вони стосуються

  • Головна
  • НОВИНИ
  • ЄС посилив санкції проти білорусі: чого вони стосуються
image
Назар Тарадюк / 01.07.2024 / 0 Коментарів

Рада ЄС затвердила нові санкції проти білорусі за її участь у війні в Україні.

Ці обмеження, аналогічні раніше введеним проти росії, спрямовані на запобігання допомозі мінська москві в обході санкцій, - інформують у ЦЕнтрі національного спротиву.

Нововведення стосуються торгівлі, послуг, транспорту та усунення лазівок, через які білорусь допомагає росії обходити обмеження. ЄС продовжив заборону на експорт до білорусі товарів і технологій подвійного призначення і ввів додаткові обмеження для запобігання зміцненню білоруського промислового потенціалу.

До санкційного списку занесли товари і технології морського судноплавства, предмети розкоші, а також товари і технології для нафтоперероблення і зрідження природного газу. Імпорт із білорусі золота, алмазів, гелію, вугілля і мінеральних продуктів, включно із сирою нафтою, заборонений.

Рада ЄС заборонила надання низки послуг уряду білорусі, державним органам і корпораціям. Серед них - бухгалтерські та аудиторські послуги, податкове консультування, послуги у сфері зв'язків із громадськістю, архітектурні та інженерні послуги, юридичне консультування, IT-консультування, рекламні послуги, дослідження ринку і громадської думки, тестування продукції та технічний контроль.

Заборонено вантажоперевезення територією ЄС причепами та напівпричепами, зареєстрованими в білорусі, незалежно від країни реєстрації тягача. Європейським операторам, які на 25% і більше належать білоруським фізичним або юридичним особам, заборонено перевозити вантажі автотранспортом територією ЄС, включно з транзитом. Європейські експортери тепер зобов'язані включати в контракти заборону на реекспорт до білорусі чутливих товарів і технологій, вогнепальної зброї та боєприпасів.

Через білорусь заборонено транзит зброї, товарів і технологій подвійного призначення, товарів і технологій, які можуть сприяти військово-технічному посиленню білорусі або розвитку її оборонного і безпекового секторів, а також товарів і технологій авіаційної та космічної промисловості.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *