З полону повернули ще 12 українців

image
Назар Тарадюк / 03.04.2023 / 0 Коментарів

В Україну 10 військових та 2 цивільних повернули з полону.

Серед них — п'ятеро важкопоранених. Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

10 військових належать до солдатського та сержантського складу. Їх захопили в полон у боях біля Бахмута, Опитного та Оріхово-Василівки на Донеччині, а також Кремінної та Червонопопівки на Луганщині.

Усі захисники є частиною Збройних сил України, зокрема 518 окремого батальйону спеціального призначення, 25 окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, 95 окремої десантно-штурмової бригади, 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр», 56 окремої мотопіхотної Маріупольської бригади та 57-го окремого стрілецького батальйону. 

А ось звільнених цивільних росіяни утримували як заручників: вони із села Липці Харківської області та Маріуполя. 

Координаційний штаб розповів, що ще 24 березня Україна добровільно та без жодних умов повернула росії усіх п'ятьох важкопоранених полонених, яких можна транспортувати. Це відповідає вимогам міжнародного гуманітарного права. Водночас росія у відповідь відпустила лише п’ятьох важкопоранених українців, а не всіх, як вимагають міжнародні конвенції, наголошують у штабі.

«Це промовисто демонструє небажання ворога дотримуватися Женевських конвенцій, нічим не виправдану жорстокість стосовно важкопоранених та кричущу відсутність зацікавленості у налагодженні подальших обмінів для особливо вразливих категорій полонених та цивільних заручників», — йдеться у повідомленні Координаційного штабу.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *