З понеділка більшість волинських шкіл можуть перевести на дистанційне навчання

  • Головна
  • НОВИНИ
  • З понеділка більшість волинських шкіл можуть перевести на дистанційне навчання
image
/ 07.09.2021 / 0 Коментарів

З початком вересня на Волині збільшилась кількість захворювань на COVID-19.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук.

«У нас нових 33 хворих за вчорашній день. На жаль вчора ми вже мали 1 летальний випадок. В стаціонарі знаходиться 135 підтверджених пацієнтів з коронавірусною інфекцією. З них кисневозалежних – 61, що становить 45%. Майже половина пацієнтів, які знаходяться на лікуванні в медичних закладах є кисневозалежні», - звітує Людмила Тимощук.

За її словами, Волинська область готова до погіршення ситуації. Нині в області діє 7 медичних закладів, які приймають на лікування хворих на коронавірусну інфекцію: 5 – першої хвилі і 2 заклади – другої хвилі.

«Через підвищення рівня захворюваності МОЗ на позачерговому засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій буде поставлене питання про встановлення жовтого рівня епідемічної безпеки на території усіх областей України», - розповіла головний державний санітарний лікар області Наталія Янко.

Нині в області вакцинувались менше 10% людей. Серед працівників освіти - всього 29%.

«У нас, на жаль, зареєстроване перше епідемічне ускладнення в закладі середньої освіти у школі смт Турійськ, де виявлено 6 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 у працівників цього закладу. На жаль спалах набув поширення у сімейних осередках, де захворіло ще 8 осіб у тому числі і 2 дітей. Всього в закладі працює 27 людей, а навчається 110 дітей», - повідомила Наталія Янко.

Після такої статистики головна освітянка закликала всіх освітян вакцинуватись у найкоротші терміни. Вакцини всі є в наявності.

 «Якщо ми до кінця тижня не активізуємо роботу щодо щеплень працівників освіти, то з понеділка більшість закладів освіти мають дуже великі шанси перейти на дистанційне навчання», - резюмувала начальниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *