З посади міністра спорту звільнили Гутцайта

image
Назар Тарадюк / 09.11.2023 / 0 Коментарів

Звільнення з посади міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта погодила Верховна Рада.

Про це йдеться в трансляції із зали парламенту, яку вів депутат Олексій Гончаренко, - пише hromadske.

Виступаючи з трибуни, Гутцайт заявив, що після відставки з Мінспорту продовжуватиме роботу у Національному олімпійському комітеті.

«На жаль COVID-19 і повномасштабна війна не дали зробити більше. Але ми все одно втримали спорт [...] Хочу запевнити вас: я як працював, так і працюватиму на державу», — сказав Гутцайт.

Нагадаємо, 8 листопада до Верховної Ради надійшла заява Гутцайта про відставку. Сам Гутцайт пояснював, що йде у відставку, оскільки планує зосередитись на роботі в НОК, який він очолює за сумісництвом із посадою міністра.

Напередодні одразу низка народних депутатів натякали на відставку міністра спорту Гутцайта. Джерела «Бабеля» у керівництві партії «Слуга Народу» розповідали, що наразі кандидатури на заміну Гутцайту немає. У жовтні співрозмовник LB.ua стверджував, що кандидат на посаду вже пройшов співбесіду — це начальник управління спорту департаменту розвитку Львівської міської ради Антон Нікулін. 

Вадим Гутцайт — український фехтувальник, шабліст та олімпійський чемпіон. Наразі також обіймає посаду президента Національного олімпійського комітету України. 

Гутцайт фігурує у матеріалах справи щодо розкрадання понад 2 млн грн державних коштів на закупівлях човнів для київських спортсменів. На той час він був директором департаменту молоді та спорту Київської міської держадміністрації.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *