За допомогою простої гри в інтернеті можна блокувати російські сайти

  • Головна
  • НОВИНИ
  • За допомогою простої гри в інтернеті можна блокувати російські сайти
image
Яна Горчинська / 07.03.2022 / 0 Коментарів

ІТ-армія України, створена з ІТ-фахівців, запустила в інтернеті проект Play For Ukraine (з англ. — Грай за Україну). Кожен охочий в Україні чи іншій країні може зіграти у просту онлайн-гру, щоб допомогти нашим IT-фахівцям блокувати критично важливі російські сайти. Про це йдеться на сайті LIGA.Tech 

Творці гри повідомили, що участь у грі допомагає перевантажувати та блокувати важливі російські сайти. Сайти, які зазнають кібератаки, не названі, щоб не попередити ворога про те, куди вона спрямована. Гравцям з України бажано включити VPN-сервіс (Virtual Private Network), щоб посилити тиск на сайти — для цього передбачена інструкція. Наприклад, можна використовувати безкоштовний плагін VPN Hotspot Shield Free VPN Proxy для браузера Google Chrome.

Play For Ukraine заснована на правилах математичної головоломки 2048. Суть гри полягає в тому, щоб на ігровому полі з 16 плиток складати числа та набрати з них у сумі 2048. Вигравати не обов'язково, адже кожен зроблений хід, як запевняють розробники, приносить користь для блокування ворожих сайтів. До того ж можна відкрити сайт гри в браузері, і це також допоможе ініціаторам проєкту Play For Ukraine досягти поставленої мети.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram   

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *