Забриємо це питання: у Луцьку судили винуватця смертельної ДТП

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Забриємо це питання: у Луцьку судили винуватця смертельної ДТП
image
Назар Тарадюк / 28.06.2023 / 0 Коментарів

Луцький міськрайонний суд судив мешканця села Веселе, який, будучи п'яним, збив пішохода.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відомо, що 14 серпня 2022 року, п'яний пенсіонер, керуючи BMW X5 та рухаючись проспектом Василя Мойсея у Луцьку перевищив дозволену максимальну швидкість (їхав 66,6 км/год) наїхав на пішохідку, яка перебігала дорогу по регульованому пішохідному переході на зелене світло.

Внаслідок зіткнення жінка отримала тілесні ушкодження й померла. Причиною смерті жінки є поєднана тупа травма тіла, що супроводжувалася множинними зламами кісток скелету, забоями та розривами внутрішніх органів.

Водій самовільно покинув місце дорожньо-транспортної пригоди. Чоловік свою вину визнав. Зазначив, що того дня не мав сідати за кермо, його мав забрати син. Але потім сів за кермо автомобіля, рухаючись біля "Променя", побачив зелене світло світлофора, та почав їхати. Потерпілу побачив приблизно за метрів 20-25, відразу не зміг загальмувати, так як від природи у нього трохи занижена реакція. Зліва від нього, по зустрічній полосі рухалися інші автомобілі, і перешкоджали побачити потерпілу. 

Він поїхав з міста ДТП, не зупинився, бо відчував шок, страх. Зупинився на блок посту в с. Забор, піднявся тиск, відчував себе погано. Швидкість його руху 66,6 км/г - не відповідає дійсності. Хотів бути присутнім на слідчому експерименті, але в призначений день не зміг, а слідчий відмовив перенести. Намагався зустрітися з потерпілими, висилав їм гроші, але вони не захотіли. Позови потерпілих по відшкодуванню моральної шкоди визнає частково, а саме у розмірі 100 тис грн кожного, по відшкодуванню правової допомоги не визнає.

Допитаний в судовому засіданні свідок розповів, що він перебував на добовому чергуванні на блокпості, що знаходиться по вул. Володимирській у м. Луцьку. Приблизно, о 11 год. 05 хв, він був у відпочиваючій зміні блокпоста, та не перебував на лінії перевірки транспортних засобів, в цей час на лінії стояли його колеги.

Коли він відпочивав, до нього звернувся колега та повідомив, що через блокпост, на виїзд з міста проїхав автомобіль «BMW X5» із механічними пошкодженнями передньої частини та пробитим лівим переднім колесом, який проігнорував вимоги дорожнього знаку «Стоп-контроль», тобто не зупинився та проїхав блокпост на великій швидкості у напрямку до с. Забороль. Також він повідомив, що на цей автомобіль є орієнтування, оскільки він причетний до летальної ДТП у м. Луцьку, що відбулась цього ж дня, приблизно о 10 год. 50 хв.

Узгодивши рішення із керівництвом, свідок з колегою на автомобілі «Шкода Октавія» направились до с. Забороль для переслідування та зупинки транспортного засобу. Заїхавши у с. Забороль, біля стадіону «Забороль», на правому узбіччі, він побачив вищевказаний автомобіль, який просто стояв. Зупинившись попереду вказаного автомобіля, аби заблокувати йому рух, свідок з колегою вийшли з автомобіля, та направились до автомобіля і поставили усну вимогу вийти, однак водій проігнорував. Відчинивши двері зі сторони водія, він побачив старшого чоловіка за водійським місцем, більше в салоні нікого не було. Водій одночасно намагався потягнутись до замка запалювання. На повторні вимоги вийти з автомобіля вказаний чоловік не реагував, а потім взагалі відмовлявся виходити з нього та питався «Що сталося?». Мова водія була нечіткою, з салону автомобіля йшов запах алкоголю, а тому було зрозуміло, що він перебуває у стані алкогольного сп`яніння. Враховуючи це, а також те, що водій не виконував законні вимоги поліцейських до нього застосували фізичну силу й витягли з салону, завели за автомобіль, та за командою він ліг на землю, оскільки його координація рухів була порушеною через стан сп`яніння. Проведено поверхневу перевірку, в ході якої у його одязі виявили значну суму грошей, які були відставлені на землю, поряд з водієм.

Водій, перебуваючи на землі говорив, що «нащо цей цирк, давайте поїдемо до мене, вип`ємо по 100 грам та забриємо це питання», на що вони просили його заспокоїтися та категорично відмовилися від його пропозицій. Про затримання свідок повідомив своє керівництво та лінію «102». Через декілька хвилин на місце події приїхав екіпаж патрульної поліції.

Пенсіонера посадили на 7 років за ґрати з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на сім років. Запобіжний захід відносно винуватця  у вигляді домашнього арешту залишили до набрання вироком законної сили без змін, але не більше ніж на 60 днів, починаючи з дати проголошення даного судового рішення.

Також з чоловіка стягнуть по 250 000 грн на користь чоловіка й двох дочок загиблої.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *