Загибель військового на кордоні з білоруссю: справу розслідує ДБР

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Загибель військового на кордоні з білоруссю: справу розслідує ДБР
image
Назар Тарадюк / 06.03.2023 / 0 Коментарів

Загибель військовослужбовця тероборони Волині Сергія Панасюка на українсько-білоруському кордоні розслідує ДБР.

Про це Бюро повідомило в коментарі УП.

Як уточнили в ДБР, яке наразі проводить відповідне розслідування, справа надійшла від поліції в кінці минулого тижня. Обставини загибелі військового ще встановлюються.

"Працівники ТУ ДБР у місті Львові проводять розслідування загибелі військовослужбовця на україно-білоруському кордоні.  Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення правил несення бойового чергування (ст 420 КК України). Призначено низку експертиз, встановлюються всі обставини трагедії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 27 лютого стало відомо, що на українсько-білоруському кордоні під час виконання бойового завдання загинув 33-річний військовослужбовець тероборони Волині Сергій Панасюк, а обставини його смерті розслідуються. Повідомлялося, що військовий загинув на світанку 25 лютого, але обставини цього не відомі. 

Сергій Панасюк був учасником АТО. До лав тероборони став у перші дні повномасштабного вторгнення. Був командиром стрілецького взводу. У нього залишилися донька та син. У соцмережах з'явилася неперевірена інформація про нібито ворожий обстріл з боку білорусі. Прикордонний комітет рб заперечив, що з їхнього боку велася стрілянина.

До "Української правди" звернулися родичі загиблого і повідомили, що підрозділ, в якому служив Панасюк, раптово перевели під Бахмут. У рідних виникли підозри, що це пов’язане з тим, що правду про обставини смерті солдата хочуть приховати. У ЗСУ на запит УП запевнили, що передислокація є плановою.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *