Закриті укриття під час тривог: лучани обурені

image
Назар Тарадюк / 15.08.2023 / 0 Коментарів

Мешканці Луцька обурені тим, що декілька укриттів у місті цієї ночі були зачинені.

Чому сховище були зачинені та хто за це несе відповідальність, дізнавалося видання «Конкурент».

Сьогодні, 15 серпня, пролунали два вибухи з інтервалом в кілька секунд. Повітряну тривогу оголосили по всій Україні ще вночі. Міський голова повідомив, що відбулось влучання по одному з підприємств у місті. Попередньо, є постраждалі. Містян закликають не публікувати фото та відео з місця події.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради Юрій Кирилюк розповів нам, що після трагічного випадку із зачиненим сховищем у Києві особисто їздив інспектувати укриття у Луцьку.

«Ми їздили інспектували раніше, то усе працювало. Надходили скарги на лінію «15-80» про роботу укриттів на проспектах Молоді, Відродження та Соборності. Над цим ми працюємо, про це знаємо, воно уже в роботі», – каже очільник.

Також пан Юрій зауважив, що під час минулих інспекцій він помітив неприємну тенденцію, адже люди під час повітряної тривоги не ходять у сховища. За його словами, безпекою не нехтують одиниці. Тому він просить містян зважати на небезпеку та користуватися укриттями.

Якщо ж у вашому будинку укриття не працює, тоді телефонуйте на гарячу лінію й залишайте скаргу – 0800 10 15 80

Нагадаємо, Волинська ОВА 3 червня анонсувала повторні перевірки усіх укриттів в області через трагічні події у столиці. Тоді скликали позачергову комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка вирішила забезпечити цілодобовий доступ населення до укриттів незалежно від форм власності.

Ексначальник Головного управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук розповів, що в результаті перевірки тільки 79% укриттів на Волині відповідають усім нормам. З того часу рятувальники працювали над покращенням умов у сховищах.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *