Затримання журналіста в Польщі: що кажуть у поліції Любліна

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Затримання журналіста в Польщі: що кажуть у поліції Любліна
image
Назар Тарадюк / 28.02.2024 / 0 Коментарів

На тлі новини про затримання біля польсько-білоруського кордону журналіста «Української правди» Михайла Ткача разом з оператором Люблінська поліція повідомила, що 27 лютого проводила «дії зі встановлення особи» у прикордонній зоні.  

Про це пише hromadske з посиланням на управління поліції.

«Офіцери поліції Люблінського гарнізону (KPP Łuków) вжили заходів у зв’язку з необхідністю встановити особи людей, перебування яких у прикордонній зоні стурбувало мешканців. Після перевірки вони покинули відділення поліції», — зазначили там.

Люблінська поліція не уточнила, про кого йдеться у їхньому повідомленні. Однак воно зʼявилося майже одночасно з інформацією від поліції Підляського воєводства Польщі, де вказали, що не затримували журналіста з України.

Нагадаємо, в Польщі 27 лютого затримали українського журналіста Михайла Ткача. За його словами, це сталося біля кордону Польщі з білоруссю, коли він та його оператор знімали матеріал про транзит продукції між Польщею та росією і білоруссю.

Як каже сам Ткач, вони хотіли перевірити, що в росію потрапляє сільськогосподарська продукція через Польщу та білорусь, і розповісти про це польському суспільству, «якщо воно не знає».

Українці показали поліціянтам документи й журналістські посвідчення, але ті почали їх обшукувати й хапати камери. Коли їх згодом привезли в комендатуру, то відібрали телефони й документи, а також карти пам’яті з камер.

Звільнити журналістів вдалося тільки після втручання посольства України в Польщі, розповіла головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва.

Посол України в Польщі Василь Зварич у коментарі hromadske підтвердив, що українське дипломатичне представництво зверталося до поліції через інцидент. Як розповів Зварич, поліція пояснила, що отримала інформацію про «підозрілих» людей, які здійснювали фото- і відеознімання в районі залізничної колії.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *