Збереження історичної спадщини Устилуга: втрутилася прокуратура

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Збереження історичної спадщини Устилуга: втрутилася прокуратура
image
Назар Тарадюк / 06.03.2024 / 0 Коментарів

Восьмий апеляційний адміністративний суд погодився, що оскільки Устилуг занесений до Списку історичних населених місць України, міська рада зобов’язана була утворити спеціально уповноважений орган охорони культурної спадщини.

Про це інформують у прокуратурі Волині.

«Волинські прокурори відстояли у суді апеляційної інстанції свою позицію щодо необхідності утворення у складі виконавчих органів Устилузької міської ради спеціально уповноваженого органу охорони культурної спадщини», - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що необхідність утворення такого органу, як окремого виконавчого органу Устилузької міської ради, зумовлена ще і тим, що на території Устилузької територіальної громади розташовано понад 80 об’єктів культурної спадщини, значна частина яких належить до пам’яток археології (кургани, поселення тощо).

«Натомість, орган місцевого самоврядування не тільки не утворив спеціального уповноваженого органу охорони культурної спадщини, як того вимагає Закон, але і не поклав повноваження щодо охорони об’єктів культурної спадщини на будь-які інші виконавчі органи ради», - додають у прокуратурі.

Наголошують, що це ставило під загрозу питання захисту на території громади об’єктів культурної спадщини, а також створювало передумову самовільної, хаотичної або неконтрольованої забудови історичного ареалу міста, руйнування пам’яток історії та культури і знищення історичної спадщини громади.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *