«Здавав» неіснуюче житло: на Рівненщині судитимуть афериста з Волині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Здавав» неіснуюче житло: на Рівненщині судитимуть афериста з Волині
image
Назар Тарадюк / 06.02.2024 / 0 Коментарів

Перебуваючи у виправному центрі за скоєні шахрайства, 39-річний уродженець Волині і там продовжив свою протиправну діяльність.

Поліцейські встановили 44 потерпілих, яким він завдав збитків становить майже 90 тисяч гривень, - інформують у поліції Рівненщини.

Слідчі ВП № 1 (м. Рівне) Рівненського РУП під час досудового розслідування встановили, що зловмисник розміщував оголошення про здачу в найм квартири в соціальних мережах та на сайті безкоштовних оголошень.

При спілкуванні із «орендарями» підтверджував наявність квартири, казав перерахувати йому завдаток, а наступного дня — домовлявся з ними про зустріч. Утім, отримуючи кошти, на зв’язок із клієнтами вже не виходив.

Загалом із червня по жовтень 2023 року він ошукав 44-потерпілих — жителів із різних регіонів України. Сума завданих їм збитків становить від 300 до 5500 гривень. За фактом шахрайства, вчиненого повторно, слідчі повідомили про підозру засудженому за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України.

За результатами зібраної доказової бази, за погодження прокуратури, матеріали справи із обвинувальним актом скеровані до суду. У скоєному обвинувачений зізнається та щиро розкаюється.

"Тепер у його біографії додасться іще один черговий строк. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — до трьох років за ґратами.", - йдеться в повідомленні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *