Зеленський озвучив втрати на Донбасі

image
Оля Коновалова / 02.06.2022 / 0 Коментарів

Президент Володимир Зеленський розповів, що щодня на Донбасі гине близько 100 військових Збройних сил і ще близько 450-500 дістають поранення.

Про це він заявив на Міжнародному безпековому форумі в Братиславі перед керівниками Європейського Союзу, інформує Українська правда.

Зеленський зазначив: «На сході нашої держави – дуже складна ситуація. До 100 людей на сході держави, де Росія зібрала всі свої війська на сьогодні, все, що в них є – на сході держави до 100 людей гине щодня. І біля кількох сотень людей – 450, 500 людей навіть іноді буває – поранених щодня. Там іде битва за цінності.

Я хочу, щоби всі усвідомлювали, що після деокупації (територія навколо – ред) Києва і деяких областей нашої держави, війна продовжується і сотні людей не дочекаються, сотні сімей не дочекаються своїх близьких. Щоденно. І тому це для нас великий, великий виклик».

Зеленський додав, що на Харківському напрямку Збройні сили досягають великих успіхів останнім часом.

Він закликав лідерів ЄС не гайнувати часу з наданням необхідної допомоги Україні зброєю та фінансами, щоби зменшити страждання і втрати з боку українських захисників.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *