Зеленський відвідав Бучу, де виявили масові поховання мирних жителів. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Зеленський відвідав Бучу, де виявили масові поховання мирних жителів. ВІДЕО
image
Оля Коновалова / 04.04.2022 / 0 Коментарів

Президент Володимир Зеленський відвідав визволене від російських загарбників місто Буча на Київщині. 

Повідомляє Укрінформ.

«Для нас дуже важливо, що тут знаходиться преса, знаходяться журналісти, це найголовніше. Ми дуже хочемо, щоб ви показали світу, що відбувалося тут, що робили російські військові, що робила російська федерація в мирній Україні», - звернувся до журналістів президент.

Після звільнення від окупантів міст навколо Києва світ облетіли звістки про масові вбивства та звірячі злочини проти цивільного населення, що були скоєні російськими військовослужбовцями у захоплених містах.

«Сьогодні були люди, які отримали гуманітарну допомогу, і в них було питання, а чи можете допомогти з їжею для бездомних тварин! Це – характеристика нашого народу, який до тварин ставиться, як до людей. А те, що ви бачите навколо, що зробили із сучасним містечком, це – характеристика російських військових, які до людей ставились гірше, ніж до тварин», - наголосив Зеленський.

Президент у Телеграмі уточнив, що на власні очі побачив Бучу, Ірпінь, Стоянку після російської окупації, та пообіцяв зробити все, щоб якнайшвидше повернути їх до життя.

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох — зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами в потилицю.

Україна почала збір документальних свідчень фактів геноциду проти населення, злочинів проти людства та порушення всіх міжнародних норм гуманітарного права, що були скоєні російськими загарбниками, та закликала світову спільноту до участі у розслідування цих злочинів та у притягненні всіх російських злочинців до відповідальності за скоєне.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *