Жителі сіл біля Луцька обурені, що перевізник-монополіст підняв тарифи

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Жителі сіл біля Луцька обурені, що перевізник-монополіст підняв тарифи
image
Оля Коновалова / 29.09.2022 / 0 Коментарів

Жителі сіл Клепачів, Кульчин, Озерце та Жидичин Луцької громади обурені діями перевізника, який підняв тариф за проїзд до Луцька при тому, що якість послуг пасажирських перевезень не зросла. 

Про це йшлося під час чергової сесії Луцької міської ради 28 вересня, пише Конкурент.

До депутатів звернулася Юлія Ручик, яка зазначила, що з червня 2021 року люди намагаються покращити доїзд до Луцька.

«Ми живемо недалеко від Луцька, а платимо захмарну ціну за доїзд. Йдеться про села, які обслуговує перевізник Варшава (ФОП Варшава Віктор Миколайович). Чомусь, за його словами, рейс з сіл Озерце і Кульчин були «нерентабельними», але він взяв собі рейс ще й Кульчин», – зазначила Юлія Ручик та зачитала звернення від імені жителів сіл Клепачів, Кульчин та Жидичин. 

Як зазначила жінка, підприємець Варшава є єдиним перевізником, який обслуговує ці села. Через відсутність конкуренції, каже жінка, перевізник вчергове підвищив вартість проїзду. Вартість проїзду із Клепачів та Луцька (зупинка ТЦ «Промінь») зросла до 35 гривень, а до автостанції – 45 гривень.

Діти шкільного віку повинні сплачувати 75% вартості квитка.

«Щоб доїхати із села до «Променя» дитина має заплатити 25 гривень. А якщо в родині 3-4 дитини шкільного віку – в місяць виходить чимала сума», – каже жінка.

Окрім того, каже жінка, транспорт не курсує у вихідні дні, погано ходить і ввечері. А багато жителів сіл працює у Луцьку, у тому числі – і у вихідні дні, тож не має змоги добиратися на своє місце роботи.

Відтак, жителі прилеглих сіл звернулися до міської ради з колективним зверненням для того, аби розірвати договір з цим перевізником. Юлія Ручик каже, що селяни готові виходити на протести і навіть перекривати дорогу. Однак, не проводять таких акцій лише у зв'язку із воєнним станом.

Міський голова Ігор Поліщук відповів, що Луцька міська рада з'ясує це питання і в майбутньому знайде кращого перевізника для обслуговування цих маршрутів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *