Знищення літака "Мрія": СБУ встановила причетність службових осіб

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Знищення літака "Мрія": СБУ встановила причетність службових осіб
image
Назар Тарадюк / 18.10.2022 / 0 Коментарів

СБУ розповіла деталі розслідування щодо знищення АН-225 "Мрія" і зокрема те, чому керівництво ДП «Антонов» не вжило усіх необхідних заходів для його збереження.

Співробітники Служби безпеки України спільно з представниками Офісу Генпрокурора провели низку обшуків у рамках відповідного кримінального провадження. Було встановило, що службові особи, незважаючи на застереження державних органів, не вжили належних заходів до збереження літака АН-225 "Мрія".   

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Правоохоронці також встановили, що колишній гендиректор ДП "Антонов" організував незаконне переправлення за кордон українців призовного віку. 

"За даними слідства, у березні цього року посадовець подав до Держприкордонслужби список співробітників, які виїжджають за кордон для техобслуговування літаків. Але до складу групи на відрядження він включив сторонніх осіб. Серед них – його близький родич. Таким чином, ухилянти змогли перетнути кордон під виглядом фахівців-авіабудівельників", - повідомляє СБУ.

За цим фактом ексдиректору вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинних дій фігуранта та інших осіб, винних у знищенні АН-225 «Мрія».

Досудове розслідування проводять слідчі СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, на Волині судять 50-річну громадянку України, мешканку селища Станиця Луганська Щастинського району Луганської області, за колабораційну діяльність.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *