Зустріч Зеленського і путіна: коли відбудеться

image
Оля Коновалова / 14.06.2022 / 0 Коментарів

На сьогодні президент росії володимир путін одноосібно вирішує, чи зупиниться російська армія чи ні, тому Володимир Зеленський готовий до перемовин з ним, якщо буде обговорюватися завершення війни та вихід окупантів із української території.

Про це гарант заявив під час онлайн-пресконференції для представників ЗМІ Данії, пише Слово і Діло.

«Якщо росія хоче закінчити війну – тому що вони в медіа саме так говорять, – вони повинні сісти за стіл перемовин. Стіл перемовин про Україну без України неможливий. Тому ці переговори повинні бути прямі. Можемо говорити з посередниками, можемо говорити без посередників – мені байдуже. Якщо російська федерація готова закінчити війну, а значить, вийти з наших територій, – у будь-який момент до такого формату я особисто готовий», – сказав Володимир Зеленський і додав, що потрібно використовувати всі можливості, щоб закінчити війну, хоч би як було складно.

Він також зробив акцент на тому, що російські військові на території України ґвалтують жінок, викрадають дітей, примусово депортують українських громадян до росії, позбавляючи їх усіх документів і прав.

«Вони придумали собі наратив, нібито вони захищають російськомовних людей, та більшість міст, які вони повністю зруйнували, де немає ні будівель, ні людей, – у більшості цих міст були російськомовні люди. І вони зараз переходять на українську через те, що вони шоковані, як російська армія могла так вчинити з ними», – зазначив Зеленський.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *