Зв’язав дитину та погрожував гвинтівкою: в Ковелі судили священника

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Зв’язав дитину та погрожував гвинтівкою: в Ковелі судили священника
image
Назар Тарадюк / 21.12.2023 / 0 Коментарів

У Ковелі судили священника, який ще влітку зв’язав скотчем школярку й погрожував їй зброєю.

Про це відомо з вироку Ковельського міськрайонного суду.

8 червня 2023 року близько 19 години неповнолітня дівчинка рвала з дерева черешні, перебуваючи на території Храму Релігійної організації «Релігійна громада (Парафія) Святої Анни Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви у м. Ковель».

Священник схопив дитину за руки та потягнув до гаражного приміщення монастиря, там він обмотав дівчинці руки, тулуб, а також обличчя скотчем. Це заважало їй дихати. Далі обвинувачений прив`язав дівчинку до металевої труби стелажу та для залякування демонстрував зброю перед потерпілою, почав словесно погрожувати фізичною розправою. Він незаконно утримував потерпілу в гаражі близько 15 хвилин, а потім дав їй можливість без перешкод покинути гаражне приміщення та територію Храму.

Обвинувачений свою винуватість визнав повністю. Пояснює свої дії надмірною і погано контрольованою злістю щодо вчинку потерпілої, бажанням її налякати і провчити. Засуджує свій вчинок і намагається загладити його наслідки. Відшкодував шкоду потерпілій, вибачився перед її батьками.

У справі зазначають, що обвинувачений «мав і має бездоганну характеристику, має позитивний і активний соціальний статус, спрямований на допомогу ближньому. Негативна подія, яка сталася в житті обвинуваченого, має здебільшого ситуативний характер, ця подія є виключенням, а не правилом».

Суд визнав священника винуватим та на 2 роки позбавив волі. Проте його звільнили від відбування покарання, якщо протягом року він не вчинить нового кримінального правопорушення.

Також з обвинуваченого стягнули в дохід держави судові витрати в сумі 6936 гривень 14 коп. Варто зауважити, що пневматичну гвинтівку «Комета» іспанського виробництва священнику повернули.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *