Життя серед лісу: як на Волині облаштувалася «комуна» переселенців

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Життя серед лісу: як на Волині облаштувалася «комуна» переселенців
image
Назар Тарадюк / 21.06.2023 / 0 Коментарів

Дитячий табір у селі Озеро Ківерцівського району перетворився на житло для переселенців, яке організував «Шведський центр допомоги».

У цьому Центрі з перших днів війни приймають внутрішньо переміщених осіб, - йдеться у проєкті 12 каналу «Всі свої».

Зараз тут живе близько пів сотні переселенців і вони мають для цього комфортні умови. Шведи фурами привезли сюди будматеріали, і за кілька днів бригада закордонних будівельників зібрала корпус. Це наочний приклад, як можна швидко звести нове комфортне житло для людей, які сьогодні його потребують.

«Кімната-студія – це смарт-квартира. Буде душова кабіна, умивальник, санвузол, маленька кухонька, шафа, ліжко, диванчик і зараз якраз монтуємо теплові насоси, кондиціонер для опалення й охолодження кімнати», - розповів директор «Шведського центру допомоги» Сергій Порохнавець.

Для майбутньої мами Віолети Нагній, яка мешкатиме тут з чоловіком, життя серед лісу після побаченого і пережитого у Харкові стало справжнім подарунком.

Від початку повномасштабного вторгнення дитячий табір значно змінився: корпуси стали сучасними і утепленими, зробленими у стилі шведського колориту.

Аби готувати було з чого внутрішньо переміщені особи, серед яких і пані Тетяна, зробили тут свій город. Насіння для розсади у теплиці вона привезла аж зі Слов’янська Луганської області. Нині ця ділянка – її натхнення жити далі.

Деталі – у сюжеті.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *