21-річному волиняну просять присвоїти Героя України. ПЕТИЦІЯ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • 21-річному волиняну просять присвоїти Героя України. ПЕТИЦІЯ
image
Наш Інсайдер / 18.08.2023 / 0 Коментарів

На сайті Президента України зареєстрували петицію про присвоєння Героя України для Роману Романюку з Волині.

"Прошу Вас присвоїти почесне звання Героя України (посмертно) Солдату 80-ї ОДШБ Романюку Роману Володимировичу 28.11.2003 року народження, який стійко і мужньо вірний військовій присязі 23.05.2023 загинув захищаючи територіальну цілісність України", - пише автор петиції Олександр Стець.

Юнак народився в місті Берестечко, де минулого його дитинство, тут він закінчив школу, здобув освіту в ПТУ №27 Берестечка. 

"Було в нього багато планів на життя, але війна внесла свої корективи. Роман неввагаючись записався добровольцем та мужньо став на захист Батьківщини в складі 80-ї Окремої десантно-штурмової ЗСУ. 19 квітня 2023року в Бахмутському районі Донецької області поблизу міста Часів Яр звязок з Романом обірвався, аж 23 травня 2023року надійшла сумна звістка, що Роман під час виконання бойового завдання загинув", - повідомив автор петиції.

"Кортеж із загиблим воїном зустріли живим коридором шани жителі громади, покладаючи квіти перед автомобілем з домовиною Героя. Прибувши останній раз до подвіря рідного дому , собором місцевих священнослужителів було відслужено чин заупокійної літії. "Неможливо підібрати слова, які б полегшили біль рідних. Завдяки таким Героям як Роман, банда вбивць і мародерів не дісталась до наших осель, родин , і не зробили із них Ірпінь і Бучу", - каже автор петиції.

Поховали мужнього Героя Романюка Романа на місцевому кладовищі, у мить прощання звучав Державний Гімн України та триразові залпи почесної варти. У солдата Романюка Романа Володимировича залишилась молода дружина та малесенькою донечеою, два брати , мати , батько, бабуся. Вічна память і слава Герою, щирі співчуття рідним і близьким поділяємо спільне горе, сумуємо за втратою найкращих синів України. Спи спокійно , Солдате. Добра, світла память про тебе і вдячність за твій подвиг назавжди залишиться у наших серцях.

Підтримати петицію треба тут: https://petition.president.gov.ua/petition/195976  

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *