19-річному Воїну просять присвоїти Героя України. ПІДТРИМАЙ ПЕТИЦІЮ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • 19-річному Воїну просять присвоїти Героя України. ПІДТРИМАЙ ПЕТИЦІЮ
image
Наш Інсайдер / 21.08.2023 / 0 Коментарів

Президента України Володимира Зеленського просять присвоїти звання Героя України та орден «Золота зірка» військовому Грунову Олександру Олександровичу, 12.02.2003 р.н., солдат в.ч. 0336, (посмертно), який загинув 5 листопада 2022 року.

"Ця війна поріднила нас, тих, хто живе в прифронтовому Харкові і нас, які живуть в глибокому тиловому Луцьку. Поріднила і забрала молодого патріота нашої держави- нашого 19 річного Сашу! З перших днів війни він шукав усі можливі шляхи потрапити на фронт захищати нашу країну!" - кажуть автори петиції.

"Відправивши маму з татом і маленького пʼятирічного братика Костіка в Луцьк, сам пішов добровольцем в спецпідрозділ «Кракен». Взяв в руки кулемет, навчився досконало володіти ним, і не один десяток ворогів поклав в бою! Завжди перший, безстрашний, він виконував усі поставлені перед ним завдання. Заходив із своїм кулеметом туди, де старші і досвідчені воїни не змогли дійти!"

"Зі слів командира, для Саши де було не виконаних завдань! Завдяки своїй наполегливості, сміливості, він завжди чітко виконував поставлені завдання! Зростаючи в російськомовному середовищі, Сашко усім серцем любив Україну, вивчав її історію, читав розповіді УПА, слухав їх пісні. Не маю права вживати слово « дитина», бо попри такий юний вік, цей мужній воїн усі 8 місяців боронив нашу державу і головним меседжем його було: ми виженемо ту нечисть з нашої землі! А якщо мені судиться за це загинути, то значить так потрібно! І судилося!"

"Останній свій бій він прийняв в с. Новоселівське Луганської області. Вибили ворога, закріпилися, Сашу легко поранило. Сів в автобус для евакуації. Командир на сто відсотків впевнений, що всі в безпеці! Але, як справжній Герой, Саша вийшов з автобуса і звільнив місце важкопораненому , а сам залишився, при цьому чітко розуміючи, що ворог близько і допомоги немає звідки чекати. Заховалися з побратимом в погребі, бо русня накриває артобстрілом! І того чорного дня він назавжди залишився девʼятнадцятирічним Героєм Украіни!"

"За такими, як Саша, майбутнє нашої держави! Таких, як він, не можна не памʼятати! А тому, дуже просимо Вас присвоїти звання Героя Украіни, щоби світла памʼять про Грунова Олександра не згасла на майбутні покоління!" - йдеться в петиції. 

ПІДТРИМАТИ ПЕТИЦІЮ ТУТ: https://petition.president.gov.ua/petition/200688

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *