50-кілометрова черга на «Ягодині»: в чому причина

image
Віктор Гордійчук / 02.09.2022 / 0 Коментарів

На міжнародному пункті пропуску "Ягодин" 2 вересня зафіксували 50-кілометрову чергу, у якій знаходяться 2 400 вантажних автомобілів.

Попередні домовленості на українсько-польському рівні про збільшення пропуску авто досі не запрацювали, повідомляє Суспільне.

За словами речниці Волинської митниці Валентини Черниш, черга на "Ягодині" зберігається вже декілька днів поспіль.

"Була чотирьохстороння зустріч між митними і прикордонними органами. Ми тоді домовлялися, що збільшимо кількість пропущених авто до 400 за зміну. Зміна – це 12 годин, а за добу – 800. Станом на сьогодні, не досягнуто такої кількості. В цю ніч було оформлено 189 авто, що вкрай мало", – говорить речниця.

Нововведення в організації руху авто на пунктах пропуску

На українсько-польському кордоні з 1 вересня запровадили зміни, які стосуються впорядкування руху вантажівок через наявні пункти пропуску, – зазначила Валентина Черниш.

Пунктів пропуску на українсько-польському кордоні є вісім. Речниця митниці каже: "Устилуг" і "Ягодин" перебувають у зоні діяльності Волинської митниці, решта у підпорядкуванні Львівської митниці.

Наразі у "Ягодині" пропускають рейсові автобуси і вантажні транспортні засоби загальною масою понад 7,5 тонн, в "Устилузі" – до 7,5 тонн, які не потребують фітосанітарного або ветеринарного контролю. Такі зміни відповідно до пілотного проєкту триватимуть до 30 листопада.

"Змінилася структура експорту", – речниця Волинської митниці

Нововведення, ймовірно, врегулюють великі черги водіїв фур, каже Валентина Черниш, які зараз експортують українську продукцію через автомобільні пункти пропуску.

"На "Ягодині" було припинено перевезення легкових ТЗ для того, аби дати річечку для фур із товаром, які зараз везуть товари – олію, зерно, кукурудзу. У нас помінялася структура експорту. Мусимо сказати, що до сьогодні нам не вдалося врегулювати цієї проблеми", – зазначила речниця.

Станом на 2 вересня польський центр з оформлення документів не запрацював, – каже Валентина Черниш. Волинські митники рекомендують водіям вантажівок, котрим потрібно пройти фітосанітарний та ветеринарний контролі, прямувати у пункти пропуску, що у Львівській області, які менш завантажені.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *