$5500 за виїзд за кордон: ковельчанка 7 років відсидить за ґратами

  • Головна
  • НОВИНИ
  • $5500 за виїзд за кордон: ковельчанка 7 років відсидить за ґратами
image
Назар Тарадюк / 13.08.2024 / 0 Коментарів

Ковельчанку судили за незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Про це відомо з вироку Ковельського міськрайонного суду.

Обвинувачена організувала злочинну схему перетину державного кордону військовозобов’язаними. Жінка внесла фігуранта справи до системи «Шлях», зареєструвала його як водія транспортного засобу суб`єкта господарювання, а також забезпечила автомобілем для перетину державного кордону.

На початку травня 2023 року ковельчанка за 5500 доларів США допомогла фігуранту виготовити відповідні документи та внести до системи «Шлях».

23 червня 2023 року вона внесла відповідну інформацію до системи «Шлях», разом із фігурантом на автомобілі марки «VOLKSWAGEN» вирушила до прикордонного населеного пункту Угринів Червоноградського району Львівської області.

Там вона віддала військовозобов’язаному ключі від авто для перетину ним державного кордону через пункту пропуску «Угринів».

30 травня 2024 року обвинувачена повідомила суду, що розуміє тяжкість вчиненого нею злочину та міру відповідальності за скоєний злочин. Свою вину визнала повністю.

Жінка додала, що вона займалася волонтерською діяльністю, коли їй подзвонив фігурант справи і сказав, що йому потрібно виїхати за кордон.

Суд визнав жінку винною та на 7 років позбавив волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування на строк 1 рік, з конфіскацією всього належного їй майна.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *