8,5 років в'язниці для винуватця ДТП, внаслідок якої загинув Олег Ведмеденко

  • Головна
  • НОВИНИ
  • 8,5 років в'язниці для винуватця ДТП, внаслідок якої загинув Олег Ведмеденко
image
Віктор Гордійчук / 22.02.2022 / 0 Коментарів

22 лютого Луцький міськрайонний суд виніс вирок у справі про смертельну ДТП, внаслідок якої загинув Олег Ведмеденко

Покарання у вигляді 8 років 6 місяців в'язниці винуватцю ДТП Роману Савичу призначив суддя Ігор Ясельський.

Аварія на проспекті Василя Мойсея трапилася 14 листопада 2021 року, близько 21 години. Тоді Роман Савич не впорався з керуванням, вилетів на тротуар та збив Олега Ведмеденка.

У суді Роман Савич визнав свою вину за ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння), але повністю заперечив визнання обвинувачення за ст. 135 КК України, тобто той факт, що він намагався втекти з місця аварії 

 

Нагадаємо, раніше ми писали, що прокурор Наталія Гаврусь просила призначити обвинуваченому Роману Савичу міру покарання в розмірі дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 10 років. Також суворого покарання для Романа Савича вимагав і син померлого Василь Ведмеденко, який на суді виступав у якості потерпілої сторони. Його адвокат, Роман Хомич відзначив, що докази, зібрані під час слідства, а також показання свідків, записи з камер відеоспостережень доводять винуватість обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 135 (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані та позбавлена можливості вжити заходів для самозбереження) та ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого).

Захисник Павло Полетило та обвинувачений відмовлялись визнавати вину за ч. 1 ст. 135 ККУ, мотивуючи це тим, що Роман Савич не знав, що збив людину, допоки не побачив швидку. Адвокат також наголосив, що його підзахисний активно сприяв розкриттю злочину, не вчиняв дії, аби уникнути відповідальності, одружений, має малолітню дитину, постійне місце проживання та позитивно характеризується.

Під час останнього слова обвинувачений зазначив, що отримав урок на все життя, попросив вибачення в родини загиблого єпископа, в самого Олега Ведмеденка та у своїх рідних. До суду він висловив прохання дозволити йому бачити, як росте його донька та бути поряд зі своєю сім’єю.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

 

 

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *