Активіст влаштував прямий ефір з кабінету волинського чиновника

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Активіст влаштував прямий ефір з кабінету волинського чиновника
image
Назар Тарадюк / 24.01.2024 / 1 Коментарів

Волинський активіст Андрій Венський поспілкувався з начальником відділу транспорту Волинської ОВА Назаром Романюком щодо курсування автобуса до села Гута, що на Ковельщині.

Відповідне відео він опублікував на сторінці у Facebook, адже, за словами активіста, це наболіла тема у громаді.

Назар Романюк зауважив, що питання вже вирішують.

«Питання буде вирішене. Просто хочу вкотре звернутися до всіх голів територіальних громад області, не тільки до цієї. Для того, щоб вирішити питання з транспортом, є декілька складових.

  • Перша: транспортне покриття, дорожнє.
  • Це бажання донести правильну інформацію, тому що ми пройшли вже той шлях, коли, знаєте, кажуть: «Нам треба автобуси». І розпочинаються дзвінки в приймальню. Починають телефонувати народні депутати, обласні, знайомі знайомих. Думають: чим більший вплив, тим буде кращий автобус.

Ми сьогодні є організаторами перевезень. Ми зробимо все можливе для того, щоб автобус був у тому населеному пункті. І не залежно від того, яка кількість телефонних дзвінків буде до нас і якого рівня впливу. Ми працюємо для людей, і автобус повинен бути в кожній громаді, в кожному населеному пункті», - зауважив начальник відділу транспорту Волинської ОВА.

За його словами, нині це не розкіш, а необхідність, але питання полягає в іншому:

«Ми не можемо [дати] «просто автобус». Якби у нас під адміністрацією стояв автопарк, і ми просто відправляємо… так не буває. Потрібно скласти пропозицію, потрібно вивчити цей маршрут, дослідити.

У ваші громаді, Андрію, багато є питань. Багато питань до нелегальних перевезень, які треба усунути, бо люди просять автобуси, але водночас просто сідають до тієї людини, яка взяла автобус і їздить без документів», - зазначив Назар Романюк.

Посадовець додав, що вони спілкувалися з нелегальними перевізниками, аби ті працювали легально.

«Нема ж проблем: зробіть підприємця, отримайте ліцензію і їздіть по тому маршруту, аби люди були задоволені. Вони не хочуть. Вони не хочуть платити податки, вони уникають. Ми зверталися в «Укртрансбезпеку», щоб навести лад. Сьогодні перевізник, щоб їздив, потрібно розуміти, що насамперед він виїжджає на цей маршрут для того, щоб заробляти кошти. Якщо він заробляє кошти, він надає тоді якісно перевезення.

Тут була ще одна проблема, пов’язана з тим, що громада звернулася з проектом рішення, як правильно організувати перевезення, і водночас не враховує побажання сусідніх громад: Камінь-Каширщини, Старої Вижви. Роблять проект за рахунок того, щоб автобус їздив у той самий час, коли й виїжджають автобуси й пересікаються з [транспортом] інших територіальних громад. Так не може бути, не можна зробити собі добре за рахунок того, що зробити комусь погано», - наголосив Романюк.

Він підкреслив, що цього тижня обов’язково це питання вирішать.

«Сьогодні ще два перевізника в нас буде. І ми виберемо оптимальний варіант для людей і перевізника. Треба приходити, працювати. І я «за» те, що дуже часто приїжджають голови громад, приїжджають сюди й не просто кажуть «дайте нам автобус», а приїжджають з однією, другою пачкою документів: дослідять цей маршрут, подивляться пасажиропотік і кажуть: «От краще в таку годину, в таку хвилину, щоб був автобус. Тоді буде багато людей, і перевізнику буде добре, і нам», - резюмував Назар Романюк.

 

Коментарі (1):

  1. Цей Романюк якийсь де..л. Цілий відділ транспорту який напевно отримує непогану заробітну плату від держави (від платників податків) і нехай ці платники податків знайдуть перевізника, скоординують графіки руху з іншими маршрутами підготовлять документи і привезуть в ОДА (в конверті....) пакет документів. В мене питання а для чого ці дармоїди на шиї народу. Ця "банда" варяг витворяє що хоче з тими полішуками. Вдумайтеся що він меле цей тупий чинуша колишній посібник Медведчука...

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *