Активісти закликають Луцьку владу переглянути пріоритети

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Активісти закликають Луцьку владу переглянути пріоритети
image
Назар Тарадюк / 10.04.2024 / 0 Коментарів

У Луцькій міській раді 9 квітня відбулася розширена комісія ЖКГ, де лучани могли оголосити свої проблеми безпосередньо голові Департаменту ЖКГ Миколі Осіюку.

А проблем у людей назбиралося чимало. Загалом у сесійній залі виступило понад 20 стурбованих мешканців міста, - йдеться у сюжеті «Конкурент TV».

«Ми обговорили проблеми з військовими, і вони, два інваліди, які повернулися, дуже хочуть, щоб у нашому дворі було просто зроблено елементарне – проїзна частина і тротуар. Ми не хочемо багато, в нас 50 років не робилось нічого, ми робили власними силами. Зараз ми просимо тільки доріжку, тому що там на колясці не можна проїхати», - зазначає лучанка.

Разом з тим лучани обурюються: мовляв, комусь варто лише раз звернутися до ЖКГ – на прохання реагують, в той час як іншим доводиться чекати допомоги роками. А чим довше затягуються роботи, тим більше коштів на них потрібно.

Ще лучани зазначають, що немає чітко визначеної черги, завдяки якій було б зрозуміло, як, коли і де мають виконуватись роботи з ремонту.

Натомість очільник Департаменту ЖКГ Микола Осіюк запевняє, що перелік місць, де необхідно зробити ремонт є. Однак все ж достеменно невідомо, як саме вибирають що і де потрібно робити.

Що більше, для того, щоб потрапити у цей список, лучани чекають з 2015 року.

«На сьогоднішній момент близько, якщо мені пам'ять не зраджує, 64 об'єкта. На сьогоднішній момент десь 30% не виконано. Перелік ще затверджується в 2015 році», - сказав Осіюк.

Тож перелік місць, де потрібно проводити ремонтні роботи, був сформований аж 9 років тому. Очевидно, за цей час він мав суттєво розширитись, однак нові локації, які потребують ремонту, в нього навіть не вносили. Та куди там нові? З тими, що є, за 9  років так і не розібралися.

Разом з тим луцькі активісти наголошують: тепер, коли йде кровопролитна війна з окупантами, витрачати мільйони гривень на ремонт дворів і доріг - це неповага до воїнів з боку Луцької влади.

«Хочу наголосити, що ми це все робили і ми просили це заради того, щоб кожну копійку зараз витратити на допомогу армії. І не треба мені комусь говорити, що це має робити держава, що це зарплату вони 120 000 получають і «хай за свої гроші купляють». Вони кинули все: бізнеси, кинули сім'ї… вони кинули все і пішли заради того, щоб наше місто просто фізично було», - наголосив волонтер Сергій Рижков.

Ще більше викликає обурення запланована витрата мільйонів на озеленення Луцька. Волинський волонтер Сергій Тимчук закликав Луцьку владу рятувати життя бійців, а не «закопувати» шалені гроші в землю.

«Тобто кожні 100 000 грн, які витрачені на гойдалки, на квіти, на дворики і на різне… кожні 100 000 в середньому – це чотири врятованих життя. Так давайте кожен раз, коли будемо приймати рішення про те, що виділити, ну, на щось гроші… Розумієте, якщо це 100 000, то це от чотири врятованих, якщо це мільйон, то це 40 врятованих життів. І кожна копійка має йти зараз на потреби армії», - підкреслив Тимчук.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *