АМКУ дозволив передати «Укрнафтобуріння» в управління «Укрнафті»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • АМКУ дозволив передати «Укрнафтобуріння» в управління «Укрнафті»
image
Назар Тарадюк / 06.07.2023 / 0 Коментарів

В управління державній "Укрнафті" 29 червня Антимонопольний комітет України дозволив передати управління правами газовидобувної компанії "Укрнафтобуріння".

Про це інформує Forbes з посиланням на джерело в уряді та пресслужбу Укрнафтобуріння.

"Вважаємо рішення прийнятим під адміністративним тиском із грубим порушенням закону", – заявили в Укрнафтобуріння.

Повідомляється, що АМКУ ухвалив рішення без залучення Укрнафтобуріння, позицію компанії не врахували. У рішенні комітету вказали, що доступ до цієї інформації обмежено.

Компанія заявила, що її акціонери будуть оскаржувати це рішення у міжнародних судах, включаючи Європейський суд з прав людини.

У квітні Печерський районний суд Києва передав в управління АРМА корпоративні права приватного акціонерного товариства "Укрнафтобуріння", на які наклали арешт у рамках кримінального провадження.

5 квітня арештували корпоративні права ТОВ "Сахалінське", ТОВ "Сіріус-1", ТОВ "Іст Юроуп Петролеум". 29 травня зазначалося, що компанія "Укрнафта" планує проаналізувати ліквідовані свердловини, на деяких з них можуть відновити видобуток.

14 червня Укрнафта підписала з Нацагентством з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами договори на управління правами газових компаній "Укрнафтобуріння", "Іст Юроуп Петролеум", "Сахалінське" та Сіріус-1.

Нагадаємо, Укрнафта не може передати ЗСУ пальне через блок Палиці і Коломойського.

Читайте також: У Коломойського та партнерів забрали «Укрнафтобуріння»

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *