Андрій Єрмак: Ми очікуємо на нові потужні пакети санкцій

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Андрій Єрмак: Ми очікуємо на нові потужні пакети санкцій
image
Наш Інсайдер / 25.04.2023 / 0 Коментарів

Міжнародна робоча група щодо санкцій проти росії Макфола-Єрмака представила новий план дій із метою подальшого посилення санкційного тиску на рф - Action Plan 2.0. 

Попередній план групи, представлений торік, став основою для запровадження важливих санкцій, - повідомили у пресслужбі Офісу Президента України.

Документи нашої групи сьогодні лежать на столах усіх світових лідерів і всіх, хто займається санкціями. 

Напрацювання групи покладено в основу більш ніж 70% санкцій, які реалізувалися та реалізуються США, ЄС, Великою Британією та іншими країнами. 

Завдяки роботі групи запроваджено ембарго на російську нафту й нафтопродукти, обмеження ціни на них, повні блокувальні санкції приблизно проти 20 найбільших російських банків, а також рф було позбавлено всіх прав у FATF. Крім того, під торговельні обмеження потрапив безпрецедентно широкий список товарів подвійного призначення, накладено індивідуальні санкції на тисячі осіб із різних сфер, створено координаційний механізм імплементації санкцій «Великої сімки. 

Ми очікуємо на нові потужні пакети санкцій, передбачені новим санкційним планом. Україна очікує на внесення до наступних санкційних пакетів російських пропагандистів, які підтримують агресію проти України. Важливим є запровадження санкцій стосовно російських спортсменів, яких країна-агресор використовує як інструмент для пропаганди своєї війни.

Важливим є подальше запровадження санкції щодо енергетичного комплексу рф та оборонної промисловості, обмеження використання фінансових інструментів, питання конфіскації активів Центробанку росії та їх подальшої передачі Україні, а також інші сфери, відображені в плані дій.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *