ПриватБанк та Ощадбанк атакували знову

image
Яна Горчинська / 16.02.2022 / 0 Коментарів

Всі системи Ощадбанку і ПриватБанку наразі працюють у штатному режимі. Про це сказав директор Департаменту безпеки Національного банку України Ігор Коновалов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У МВС вчорашню кібератаку на державні банки назвали однією з найбільш масштабних в історії України.

"Станом на сьогодні (16 лютого – ред.) всі системи Ощадбанку і ПриватБанку працюють в штатному режимі, не дивлячись на те, що DDoS-атака продовжується. Що стосується вчорашнього дня, то були здійснені таргетовані атаки на Ощадбанк і ПриватБанк на системи мобільного банкінгу. Ввечері після 18:00 частково сервіси були відновленні. Зранку DDoS атака продовжилась, але банки вже були до цього готові, і станом на 12 годину ПриватБанк відновився повністю, а Ощадбанк відновився близько пів години тому", – сказав Коновалов.

Він наголосив, що жодних втрат грошових коштів не відбулося, і мета стосовно дестабілізації роботи банківської системи не була досягнута.

Нагадаємо, 15 лютого сайт Міністерства оборони призупинив свою роботу. Низка користувачів скаржаться на збій у роботі додатку «ПриватБанку». Він перестав працювати близько 17:00. Водночас клієнти «Ощадбанку» масово скаржилися на збої у роботі банкоматів. Також не працювали додаток та онлайн-сервіси, з карток не можна зняти гроші або зарахувати їх.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *