Біля Луцька планують будівництво сміттєпереробного заводу: що відомо

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Біля Луцька планують будівництво сміттєпереробного заводу: що відомо
image
Назар Тарадюк / 26.06.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку до програми підтримки ЛСКАП «Луцькспецкомунтрнс» внесли зміни.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії міськради, - пише видання «Конкурент».

«Внесення змін до Програми фінансової підтримки ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» на 2022-2024 роки та продовження терміну її дії на 2025 рік дасть можливість забезпечити належний санітарний стан Луцької міської територіальної громади, покращення благоустрою та комфорт її мешканців», – йдеться у пояснювальній записці.

Таким чином на підготовку до будівництва комплексу з оброблення відходів у 2024 році планують витратити два мільйони гривень, а у 2025 році – один мільйон. За ці кошти мають розробити детальний план території, підготувати звіт з оцінки впливу на довкілля, стратегічну екологічну оцінку та виготовити інші документи.

Нагадаємо, про наміри збудувати у Луцькій громаді завод з перероблення сміття повідомили ще у квітні 2023 року. Тоді очільник підприємства Володимир Марценюк розповідав:

«Ми плануємо відкрити компостувальну станцію, де з органічних відходів робитимуться добрива. Так, як робиться в Європі, це основна технологія. Зараз польська компанія будує у Львові сміттєпереробний завод. Ми почали робити техніко-економічне обґрунтування для будівництва сміттєпереробного заводу механіко-біологічної технології в полігонах села Брище, де у нас є відведена ділянка», – каже директор.

Будуватимуть його біля сміттєзвалища у Брищі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *