білорусь і росія готуються до спільних військових навчань «Захід-2024»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • білорусь і росія готуються до спільних військових навчань «Захід-2024»
image
Назар Тарадюк / 19.09.2024 / 0 Коментарів

білорусь та росія активно готуються до масштабних спільних стратегічних військових навчань "Захід-2024", що є продовженням їхньої тісної військової співпраці.

Як повідомляє білоруський моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн", російські військові вже здійснили низку підготовчих кроків, що свідчить про серйозні плани щодо проведення цих навчань. Про це пише Центр національного спротиву.

На початку вересня делегація Збройних сил рф прибула до Мінська для проведення рекогностування — детального огляду потенційних місць розміщення військ під час навчань. Цей процес є важливою частиною планування, що передує військовим маневрам. Візуальне вивчення місцевості дозволяє оцінити логістику, умови для розміщення особового складу та техніки, а також визначити найбільш ефективні стратегії проведення навчань.

Попередні навчання "Захід-2021", які проходили у вересні 2021 року, стали одними з найбільших маневрів у регіоні. Вони охоплювали 14 полігонів у білорусі та росії, де було задіяно близько 2500 російських військовослужбовців. Навчання включали широкий спектр військових операцій, від відпрацювання оборонних дій до наступальних операцій, що викликало занепокоєння а в подальшому і наслідки.

"Захід-2024" стане продовженням цієї серії навчань, і аналітики припускають, що, враховуючи поточний контекст російсько-української війни, ці маневри також матимуть значення. Військові навчання такого масштабу є не тільки демонстрацією сили, але й важливим інструментом для тестування та вдосконалення взаємодії між військовими силами білорусі та росії. Навчання "Захід" традиційно викликають занепокоєння. У поточній ситуації ці навчання можуть нести додаткові ризики, оскільки військова активність на кордонах ЄС і України підвищує рівень загрози та напруженості в регіоні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *