білоруський рубль на межі краху

image
Назар Тарадюк / 26.04.2024 / 0 Коментарів

Останніми місяцями в білорусі спостерігається помітний тренд: населення активно позбувається білоруського рубля, надаючи перевагу доларам і євро. Цей феномен не тільки відображає довіру до іноземної валюти, а й є яскравим свідченням проблем, з якими стикається білоруська економіка під керівництвом тоталітарного режиму олександра лукашенка.

Складна економічна ситуація в білорусі останніми роками зумовлена не тільки внутрішніми факторами, а й політичними рішеннями, ухваленими урядом. Довгі роки країна здійснювала політику, спрямовану на підтримання непродуктивної економічної моделі, заснованої на державному контролі та централізованому управлінні. Ця модель довгий час трималася на плаву завдяки позиковим коштам з росії.

Нещодавня криза з білоруським рублем стала лише каталізатором довгострокових проблем. Інфляція, що зростає, низькі заробітні плати та нестабільність в економіці спонукають людей шукати порятунку в іноземній валюті. Долари та євро стають символом стабільності та надійності в умовах, коли національна валюта втрачає свою купівельну спроможність.

Така ситуація безсумнівно вина тоталітарного режиму олександра лукашенка і його економічної моделі. Відсутність реформ, брак інвестицій у реальний сектор економіки та неефективне управління ресурсами привели країну до точки краху. Підтримка статус-кво за рахунок російських кредитів стала тимчасовим заходом, який не вирішує кореневих проблем.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *