Біоетанольний завод у Луцьку збільшив потужності

image
Іра Поліщук / 08.04.2023 / 0 Коментарів

Біоетанольний завод у Луцьку збільшив свої потужності і збудував ще одну лінію переробки зернових культур.

Про це розповів заступник директора «Гнідавського цукрового заводу» Олександр Нікішин, говориться у повідомленні підприємства, пише  AgroPortal.

Зазначається, що відкриття нових потужностей на біоетанольному заводі дає можливість сільгоспвиробникам, які виростили врожаї пшениці, кукурудзи, однак зіштовхнулися з проблемою експорту, реалізовувати свою продукцію на місці.

«Зараз ми приймаємо як від великих сільськогосподарських підприємств, так і від одноосібників кукурудзу, яку переробляємо на біоетанол. Це може бути кукурудза прямо з поля, а відповідно сільгоспвиробникам не потрібно витрачати додаткові кошти на її сушіння та зберігання», — каже Олександр Нікішин.

На підприємстві запевняють, що їхні потужності будуть тільки зростати, і вже невдовзі вони зможуть переробляти не тільки кукурудзу, але й інші зернові, а це суттєвий внесок у розвиток української економіки, адже у зв’язку з війною і блокуванням країною-агресором морських портів питання експорту зерна стоїть доволі гостро.

Для довідки: «Гнідавський цукровий завод» заснований в 1958 році. Завод випускає цілу лінійку продукції: дрібнокристалічний і крупнокристалічний цукор-пісок, швидкорозчинний цукор і желюючий цукор, а також природний коричневий цукор. «Гнідавський цукровий завод» випускає свою продукцію під торговою маркою «Солодко».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *