Богуслаєв залишиться за ґратами, - рішення суду. ФОТО

image
Віктор Гордійчук / 08.02.2023 / 0 Коментарів

Шевченківський районний суд Києва сьогодні, 8 лютого, продовжив запобіжний захід експрезиденту підприємства "Мотор Січ" В’ячеславу Богуслаєву.

Як повідомив адвокат Руслан Волинець, його підлеглий перебуватиме у СІЗО до 6 квітня, інформує Суспільне.

Раніше захисник Богуслаєва розповідав, що наполягатиме на зміні запобіжного заходу та "не бачить сенсу" у триманні свого підзахисного під вартою, оскільки протягом більш як сорока днів слідчі допитувало його лише двічі. Служба безпеки України підозрює В’ячеслава Богуслаєва у колабораціонізмі та пособництві державі-агресору. За даними адвоката, розглядають два епізоди, які відбулися минулого року за участі Богуслаєва.

У першому — "Мотор Січ" нібито через треті країни постачала авіаційні двигуни до РФ, а у другому — тільки збиралася це робити.

Волинець зазначав, що є дозвільні документи, згідно з якими українська влада надала дозвіл на постачання двигунів до однієї з країн, яка своєю чергою надала документ, де зобов’язалася не продавати його "третім країнам". Сам Богуслаєв свою провину спростовував. "Повністю не згоден. Є функція головного конструктора, яку мені надав Кабмін, є службове становище, яке визначає мої можливості. Я проєктую 17 років, а слідчі думають, що я керую "Мотор Січчю", — зазначив експосадовець.

Що відомо про справу В’ячеслава Богуслаєва

Як повідомляла Служба безпеки України, після початку повномасштабного вторгнення Росії керівник "Мотор Січ" фінансував "ДНР" через сплату податків та зборів у бюджет самопроголошеної республіки.

У відомстві додали, що президент "Мотор Січі" співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року знаходиться під контролем так званої "ДНР" та метою якого є постачання авіакомплектуючих до підприємств військово-промислового комплексу РФ.

Правоохоронці провели обшуки та виявили понад два десятки медалей, грамот та почесних нагород експрезиденту АТ "Мотор Січ" В’ячеславу Богуслаєву від представників військово-політичного керівництва РФ.

В'ячеслава Богуслаєва було затримано у жовтні 2022 року разом з начальником Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *