Борис Джонсон оголосив, що йде у відставку

image
Оля Коновалова / 07.07.2022 / 0 Коментарів

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що після обрання нового лідера Консервативної партії піде з посади глави уряду.

Про це він заявив під час виступу перед будинком глави британського уряду у Лондоні у четвер, 7 липня.

«Стало зрозуміло, що парламентська Консервативна партія вирішила, що має бути новий лідер в цій партії, а отже, і новий прем’єр-міністр. Я погодився з сером Гремом Брейді (голова керівного комітету Консервативної партії – ред.), що має початися процес виборів цього нового лідера зараз», - сказав Джонсон.

Він додав, що часові рамки цього виборчого процесу будуть оголошені вже наступного тижня.

«Сьогодні я призначив уряд, який, як і я, будуть працювати до обрання нового лідера (партії – ред.)», - додав Джонсон.

Він також звернувся до українців, заявивши, що Велика Британія продовжуватиме підтримувати їхню боротьбу проти російської агресії.

«Дозвольте мені звернутися до українців: Я знаю, що ми, тут у Великій Британії, продовжимо підтримуватиму вашу боротьбу за свободу стільки, скільки це буде потрібно», - запевнив Джонсон.

Джонсон обіймає посаду 77-го прем’єр-міністр Великої Британії з 24 липня 2019 року.

На тлі кількох скандалів із Джонсоном цього тижня у відставку пішли двоє його ключових міністрів та три десятки менш високопоставлених співробітників уряду, однак сам Джонсон заявив, що не збирається звільнятися.

Перший гучний скандал розгорівся, коли стало відомо про вечірки в резиденції прем’єр-міністра під час COVID-локдауну. Тоді Джонсону вдалося заручитися достатньою внутрішньопартійною підтримкою, аби залишитися при владі. Однак цього тижня Джонсон спробував призначити заступником керівника своєї фракції депутата, якого обвинувачують у неналежній сексуальній поведінці. Хоча прем’єр-міністр публічно просив вибачення за це, двоє членів його кабінету вирішили все ж залишити уряд.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *